Den plastiska hjärnan

Här kommer en länk till UR. Ett program om hjärnan som är 55 minuter långt.
http://www.ur.se/play/158818

Det här fick mej att inse att jag kan göra vad som helst!

Så här skriver UR:
Paul Bach-y-rita, visionär inom området neuroplasticitet, motbevisade den 400 år gamla föreställningen om att den mänskliga hjärnan inte kan förändras. Vi möter några människor som lärt sig "koppla om" sin hjärna för att lindra sin blindhet, sin bristande balans och sina inlärningssvårigheter.

Det var massa olika exempel och dom visade flera olika personer. Se hela programmet om du orkar.
Bland annat så gjorde man en övning där vissa fick öva på att spela på ett piano och andra fick fantisera om att de spelade pionot. Bådas hjärna förändrades på samma sätt, vilket visade att du kan åstadkomma fantastiska saker med hjälp av dina tankar.
Är det inte fantastiskt? (Apropå förra inlägget om ordet fantastiskt)

Hans slutsats var att du måste vara försiktig med vad du tänker! :)
Underbart.

Tänk dej frisk, lycklig, rik, framgångsrik!


Kommentarer
Postat av: heidi

jag läser en bok om studieteknik just nu, och i den står det: "vår fantasi är starkare än vår vilja". dom tar exemplet då man lätt kan balansera på en planka som ligger på marken, men att det inte är lika lätt att balansera på plankan om den befinner sig högt upp i luften - därför att vi lätt börjar fantisera om att falla ner, och förmodligen också kommer göra det också om vi fortsätter tänka på det.

de skriver också "det undermedvetna vet inte skillnaden mellan en enbart tänkt och en utförd handling". det innebär att man kan lura sig själv att man kan göra saker som man faktiskt inte kan - och plötsligt kan man det! t.ex. stå upp för en stor grupp människor och hålla ett tal.



skitbra bok! länk:
http://www.bokus.com/bok/9789163083389/studieteknik-for-universitethogskola-en-handbok-i-speedreading-minnestekniker-effektiv-lasteknik-mindmapping-intelligens-och-inlarningsstilar/

2010-10-30 @ 18:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback