Avslut på Läckö slott

Idag var Chris sista lediga dag efter 9 veckors "ledighet".
Det började ju med sjukskrivning och just då tyckte man kanske inte att det var det roligaste men så här i efterhand så blev det ju riktigt bra ju!
Så dom två första veckorna av Astors liv var hans pappa sjukskriven. Sen hade han semester i fyra veckor och därefter tog han sina 10 pappadagar. Och eftersom Chris har så långa arbetsdagar blir det lite färre "arbetstillfällen" och många lediga dagar där i mellan så då blev hans tio dagar nästan tre veckor.
 
Det känns vemodigt. Som att det är slut på det roliga liksom och nu börjar allvaret...
Vi har haft det så bra och det har varit himla mysigt att få börja så här, med att få vara med båda två att se honom växa och utvecklas. Vi har gjort massa roliga saker också. Många små utflykter och äventyr.
Det har varit lyxigt att ha någon vid sin sida i två månader som tagit hand om storebrorsan när man fått en liten ny familjemedlem. Jag har kunnat sova på morgonen eftersom man inte får sova hela nätter och vi har båda kunnat vila mitt på dagen om vi känt oss trötta. Vem har det så liksom? Inte många.
 
Vi avslutade den här långa ledigheten som vi fått ha tillsammans med att åka till Läckö slott.
Vi packade en picknick och in oss i bilen och drog i väg.
Halvvägs dit blev vi stående helt stilla flera gånger en bit i trafiken för att de la asfalt. Tror att vi blev fördröjda minst 45 minuter på grund av det!
 
 

Men så kom vi fram till slut i alla fall och började med att picknicka.
Vi mötte upp kusin Sanna och hennes familj och sedan även hennes syster (och även hon min kusin) och hennes barn + deras mamma som är min faster.
Sen gick vi upp mot slottet.
 
 

Där fanns många "tunnlarna". Eskil var i sitt esse. Just nu är det väldigt spännande att åka eller gå genom en tunnel. Det är mycket som blir en tunnel hemma också. En madrass som lutar mot en vägg tex. Krypa bakom den är ju superspännande eller under bordet mm.
När man kör in i en tunnel med bilen så är det också hur spännande som helst och han ropar: TUNNLARNA! Gulligt!
Eskil pratar gärna i plural - allt är flera. Astor är "bäbina" (bäbisarna), lastbilen är "lappila" (lastbilar) och flygplanet är "schympena". Hur det hänger ihop med flygplan har jag ingen aning om men kanske "flygplanena"? F kanske är svårt att säga?
 
Men när vi sprungit i några "tunnlarna" ett tag så bestämde vi oss för att jag och Eskil skulle gå in i slottet så var Chris kvar med lilla bus på slottsgården.
 
 
Det gick rätt bra. Eskil sprang mest runt och skulle pilla på allt så det var ingen rofylld sightseeing direkt.
Sen blev han plötsligt ledsen också. Tror att han trodde att jag försvann för sen efteråt tittade han bakåt flera gånger och sa: Mamma? Mamma borta?
Men jag var inte borta ju lilla hjärtat. Jag var precis bakom hela tiden men ibland hann man inte riktigt med i hans tempo - han e snabb som en iller! :D
 
Jag "råkade" visst ta lite kort där inne också även om man inte fick... Hoppsan! :-o
 
 

Men det blev inte så många bilder tagna för jag fick ju jaga Eskil.
 
När vi hade tittat färdigt inne i slottet tog vi en glass i cafét utanför och picknickade lite igen.
 
 
 
Sen åkte kusinerna, faster och resten av gänget hem och vi stannade en liten stund och tog det lugnt på våran picknickfilt tills vi också packade ihop och åkte hemåt.
 
 
 
Eskil var väldigt trött för han sov bara middag i 40 minuter i bilen.
Chris var också lite trött och Astor sov rätt mycket hela dagen så i kväll har han varit lugn som en filbunke och somnade för natten vid mitt bröst och har sovit sedan klockan tio ungefär. Ammade honom nu precis och han somnade om.
 

Vi tog en  annan väg hem så vi skulle slippa köerna igen och efter en liten stund sov hela killgänget.
Jag körde.
 

Fin bild på Chris eller hur? Han vet inte att jag tagit det på honom. :)
Till slut hängde han över Eskil nästan. :D
 
Väl hemma städade vi lite grann, la Eskil, gjorde lax och sen såg vi på en film som vi lånat.
Den var riktigt bra!
Men mer om det imorgon för nu behöver jag sova! Imorgon vaknar Eskil i ottan och då finns ingen pappa som kan gå upp med honom utan det blir jag som får göra det.
 
God natt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback