God kväll

Igår sa Chris att Eskils trehjuling var helt kass. "Vi skulle ha en sån som grannen har, som har en pinne så man kan putta fart".
Blocket tänkte jag då och fyndade genast en gör 150:-

 

 

Imorse åkte Chris och Eskil och hämtade den i Landvetter och Eskil var stolt som en tupp när han visade upp den för mej och sin morfar.
Himla käck, man kunde även styra cykeln med pinnen och inte bara putta på.

 


Efter att Eskil sovit middag så var vi ute och cyklade igen och så åkte vi ner och handlade på Ica. Då köpte vi också en potta med ryggstöd, så nu kan Eskil få börja kissa och bajsa på pottan om han vill. Men hur gjorde man? Har glömt. Det var ju minst tio år sedan jag gjorde det där med att träna barn på att bli blöjfria.

 

 

Ja, jag jobbar med barn - men att bli blöjfri får fungera bra hemma först innan vi ger oss på det på förskolan. Tempot är minst sagt tio ggr hetsigare på förskolan än hemma och därför får man göra det hemma där det är mer lugn och ro och sen kör man på förskolan också.
Det jag lärt mej från jobbet är i alla fall att man inte kan tvinga eller stressa fram det. Det tar enormt lång tid för dom flesta. Självklart finns det också såna som själv väljer att inte ha blöja mer och blir blöjfria på en dag. Dom är rätt ovanliga dock.
Många föräldrar testar i en vecka eller två och sen tycker dom att det ska funka och att vi ska köra utan blöja också på förskolan. Brukar gå åt skogen. Barnet kissar ner sej fem gånger minst och allt blir bara jättehemskt och jobbigt för barnet.
Man måste leka fram det. Prova en miljon gånger och berömma och uppmuntra som en idiot i flera månader...
Ja, det e väl bara att börja nån stans. Man får väl testa sej fram helt enkelt. Dom två andra lyckades jag ju med på nått sätt så jag litar på att jag ska klara av en till!

 

 

Oj va klockan blev mycket igen.
Vi tittade på Cockpit-filmen och plötsligt var det mitt i natten.
Det var en rolig film, väldigt svensk, helt okej.

Nu ska jag sova. Imorgon bitti ska papsen åka hem och då ska han köras till flygplatsen.

 

 

 

God Natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback