God morgon!

Då var klockan fem och jag e vaken igen.
Vet inte riktigt vilket jag föredrar... Förra veckan var jag ju så himla trött och sov väldigt mycket, både på dagen men kunde även somna om direkt på morgonen/ natten om jag vaknade. Men då var jag helt koma och orkade ingenting på dagarna heller.
Nu verkar jag ha lite mer energi men det innebär också att jag vaknar fem på morgonen och sen inte kan sova?

Bäbisen i magen verkar inte heller sova. Fast det beror nog mest på att jag ligger på rygg. Det gillas inte.
Låg och funderade på förlossning.
Min kära granne trodde på att bebben kommer på måndag. Tänk om det ändå var så? Gud så underbart. Hoppas!
Tyvärr så tror jag ju som sagt på igångsättning och då blir det två veckor efter beräknad tid.
Funderar då på att ta EDA ryggbedövning om jag blir igångsatt eftersom allt blir så intensivt och går så snabbt på slutet då.
Med Eskil tog det nästan tolv timmar då inget hände och sen öppnade jag mej från 3 cm till att föda på två timmar. Värkarna var minst sagt intensiva på slutet. Jag hann inte andas eller ta igen mej innan nästa värk kom och varje värk var jättelång och kändes som den aldrig skulle ta slut.
Efter förlossningen var jag helt i chocktillstånd och omtumlad och det tog lång tid innan jag kom tillbaka till mej själv och kunde börja ta kontakt med Eskil.
Men hur funkar EDA om man har diskbråck? Nålar och stick är väldigt läskigt och speciellt kanske i ryggen och extra speciellt i mellan diskar när jag levt med bråck i 20 år och till och från haft hemska besvär. Den smärtan är väldigt obehagligt och om man rör där när man har som ondast är det som att få elektriska stötar.
Att då få inkört en nål i detta låter föga lockande som ni kanske förstår...
Får prata med min barnmorska nästa gång. Ibland känns det bara som att jag inte får så mycket svar av henne. Men hon agerar och tar tag i saker i alla fall om jag har haft besvär så jag tycker ändå hon har varit bra.

Nu är klockan sex. Jag har bloggat och läst om EDA på nätet.
Kanske kan jag somna nu?
Om en halvtimme ska Sara och Fia upp så det kanske inte är nån mening med att somna. Men jag ska ju till tandläkaren vid nio så det hade ju varit bra att kunna sova lite så man inte e helt slut när man är där. Kanske kan Chris tänka sej att gå upp med barnen så jag får lite sömn?

Ha en bra onsdag.

Bäbis-Eskil. Så söt:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback