Second hand

Jag älskar loppisar och att handla second hand.
Jag handlar nytt också men det ger mej inte samma stora tillfredsställelse som när jag har köpt något i andra hand.
Jag älskar det av flera olika anledningar.
Den första anledningen är att jag alltid känner att jag har tjänat på att handla något gammalt. Samma garderob till hallen får jag på Blocket fyra gånger billigare än om jag åker och hämtar den från Ikea, ibland till och med gratis. Då kan jag köpa fyra garderober för samma peng istället för en från affären.
Jag beställde kläder från Ellos för fyra tusen och idag fick jag lika många plagg  för 600.
Visst, det är nytt i affären och gammalt när man köper second hand men det är också helt unikt, min andra anledning.
På loppis och Blocket hittar jag saker som inte finns nya i affären. Jag älskar gamla möbler som har en historia bakom sej. Köpte ett stort linneskåp och en stor buffé för många år sedan för en femhundring! Sånna unika skåp har (nästan) ingen. Kanske nått liknande men inte exakt likadan. Dom är galet välgjorda, har hållit i över hundra år och rymmer helt enormt mycket mer än vad dom flesta nya möblerna gör.
Jag skulle inte vilja ha ett enormt stort skåp från Ikea eller Mio ståendes i vardagsrummet med alla lakan i men mitt vackra linneskåp vill jag verkligen ha där!
Fynd för fem hundra kan jag också måla om eller såga sönder och göra nått annat av utan att känna ångest. En möbel från Mio som kostar flera tusen vill man inte börja måla om det första man gör. 
Kläder är samma sak. Mode och trender går och i butikerna fylls det på med säsongens färger och klädmodeller. Men jag vill ha en röd kofta. Tyvärr finns inte det nånstans att hitta för det är inte modernt just nu. Och om det finns så är det årets mode och det var inte vad jag hade tänkt mej. Eller så kostar den tusen spänn! Det lägger jag inte på en kofta faktiskt. Det skulle jag knappt lägga på en balklänning ens!
 Alla ser likadana ut med sina moderna kläder men jag vill inte se ut så, inte just idag i alla fall. Kanske i morgon, vem vet? Men då kan jag rota i garderoben efter nått av det jag beställde från Ellos.
När jag handlar på loppis hittar jag plagg till min egna personliga stil och kläder som ingen annan längre har. 
Så var det när jag klädde mej i 50 tals kläder också för några år sedan. Sånna plagg som jag fyndade eller skapade/ sydde om, hade ingen annan.
 
Det tredje är recykling. Jag ogillar att kasta något. Kanske för att vi inte var världens rikaste när jag var liten, jag och min ensamstående mamma.
När jag ätit upp räkorna så vill jag helst diska burken och spara den för den kan ju vara bra att ha mat i sen, även om jag har tjugo helt nya köpta från Ica i alla olika storlekar. Men så inser jag att jag inte kan spara på allt så då säljer jag det vidare, men oftast ger jag det till någon som behöver eller så skänker jag det till Östhjälpen. Dock inte gamla räkburkar. :D
Jag älskar att ge bort saker som jag valt att inte ha kvar till någon som jag vet blir glad för jag vet ju själv hur glad jag blir över gåvor, gratis saker och fynd. :)
 
Tummen upp för second hand!
 
Ibland hittar man helt nya grejer på loppis också som dessa fantastiska strumpor som man kan dra ända upp till låren om man vill:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback