Tack för pepp!

Tack för er stöttning nu när jag håller på att gå ner i vikt. You are great!
Kan ta bilder på byxorna och maila dej senare Linda! :)

Nu längtar jag efter imorgon. Då ska vi sätta igång med en riktig röjning här i lilla hemmet. Vill verkligen få i ordning nu, inte bara för att min mamma ska komma eller för att vi ska ha namnfest i helgen utan för att jag längtat efter ordning och reda.
Dom sista veckorna eller snarare sedan vi rev bort golvet i hallen har allt varit stökigt och bökigt. Vi fick i samma veva enorma mängder med kläder från tre olika familjer till barnen och det känns som att vi inte har plats för sakerna längre.
Ska ta bort en del prylar och gå upp med det på vinden. Ska städa ur lådor från saker som vi inte använder så vi kan ha saker isär som vi faktisk använder.
Exempelvis har vi ett skrivbord med lågor och ett skåp på sidan som innehåller hur mycket prylar som helst som vi aldrig använder. Sen har vi två stora lådor under linneskåpet och en av lådorna innehåller bara massa sladdar som vi inte vågar slänga eftersom vi inte vet vad dom tillhör. Man har ju så mycket apparater i ett hushåll, tänk om vi behöver hitta en sladd till något som vi ska använda nån dag?
Men dom behöver ju inte ligga där. Dom kan lika gärna ligga i en låda på vinden.

Hur ska man kunna hålla ordning på allt i ett sånt här stort hushåll har jag funderat på den sista tiden. Jag känner att jag inte riktigt klarar av det! Hur gör ni? Är det någon annan som har fyra barn och bor i fem rum och kök?
För nu när en fjärde liten krabat kommit hit till vårat hem så känns det plötsligt helt omöjligt allting!
Plötsligt skulle det finnas ännu mer plats för skötbord, babygym, lekmatta, kläder, blöjor, tvillingvagn mm
Igår städade jag på övervåningen (nedervåningen är fortfarande kaos!) och kände att jag kommit en bra bit på väg, men på kvällen innan Chris kom hem så såg det helt förjävligt ut igen. Allt jag gjort kändes som nått jag inbillat mej! Golvet i köket som jag dammsög på dagen såg ut som om nått som aldrig ens hade fått träffa herr dammsugare.
Det var flingor, smulor, saft och massa andra konstiga saker, som leksaker och en petflaska och en sked som låg där.
På köksbordet stod det massa tallrikar och glas och diskhon var full med disk - igen. Fast jag redan diskat två gånger! :-O
I vardagsrummet hade alla tusen småbilar dykt upp igen som jag precis hade lagt i den nya byrån. :-(((

Hur gör man?
Trodde inte att det var sån enorm skillnad på att ha tre eller fyra barn, men det e ju klart att när man ammar eller tar hand om minsta barnet så röjer barn nummer tre under den tiden samtidigt som barn nummer två ska laga nån mat till sej själv och lämnar plastförpackningar, kastruller och tallrikar vind för våg över allt. Det är jättesvårt att vara på tre olika ställen och se allt hela tiden.

Men men... Kanske lär man sej snart hur man ska göra detta oxå...
Nu så ska jag vila, när pojkarna sover istället för att städa. Har redan städat en del - igen.
Bilarna som jag fick bära tillbaka igår kväll till den nya byrån hade ÅTER uppenbarat sej i vardagsrummet! Fast nu var det ännu fler än förra gången! :D
På min gravsten kommer det stå: "Hon som bar små bilar från ett rum till en annan hela livet".

Nattis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback