Plugga

Idag måste jag plugga - hela dagen.
Jag har hur mycket som helst att ta igen.
Många kvällar har jag varit så himla trött så jag har inte orkat plugga alls och andra kvällar har det inte funkat pga barn mm.
Idag har Chris lovat att ta med sej Astor och Eskil nån stans på utflykt så jag kan sitta i lugn och ro.
Jag kommer att vara glad när det här är över kan jag säga...  


Vaknade tidigt -igen för jag var himla nervös över det praktiska provet som jag nu plötsligt blev medveten om att vi ska göra - också. 
Inte nog med mastodont-teoriprovet ska vi göra ett praktiskt prov också. Då bedömer vår lärare om vi instruerar rätt på alla maskiner och övningar. Du ska veta vilken muskel din kund tränar på respektive maskin, tänka på att vara positiv, stå i rätt position till kunden, kunna ställa in maskinerna, kunna göra alla rörelser rätt så du kan visa din kund mm.


På det teoretiska provet ska man kunna alla muskler på baksida och framsida av kroppen på svenska och latin + alla skelettdelarna på latin och svenska, centrala nervsystemet, muskellära - uppbyggnad, arbete, typer av kontraktioner, typer av fibrer, skelettets funktion, bindvävens funktion, ursprung och fäste på alla muskler, förståelse av hur det fungerar med brosk, leder, ledband mm, osteoporos, diskar och menisker, hypertrofi, olika rörelser i leder och ledtyper. 


Behöver jag nämna att jag har panik?
Japp. Vi säger så.
Måste plugga. Hej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback