2009-09-27 efter klassen...

... nu känns allting mycket bättre.
Att ha hudvårdskalass e den bästa medicinen mot all depp i hela världen.
E du lessen så gå o håll en klass så blir du jäkligt glad. Om du får en depression, gå o håll en klass så blir du bra, det e jag övertygad om... fast då kanske du ska fler. :)
Mycket positiv energi, massa glada tjejer som förväntansfullt sitter och blir fina och nöjda.
Vilket fantastiskt jobb.
Jag har det så bra.

Thank you.
Jag är så tacksam.


2009-09-27

Söndag

Blä.
Idag e en riktig bajsdag.
Jag vill bara gå o lägga mej och dra täcket över huvvet men det ska jag inte...
Nu ska jag nämligen åka och ha en klass.

Hej hej.


2009-09-24

Torsdag

Galet kaffesugen men inga kaffefilter! :( Jag gjorde en desperado och sköljde ur det gamla kaffefiltret och bryggde med den... :D Undrar hur det kommer att smaka... Har inte hämtat nån kopp än, men nu har det slutat låta så jag kanske ska göra det.. :)

Idag ska jag till Sätila och ha en klass med några äldre damer.
Många undrar hur det går för mej i min DIQ.
Just nu är vi 11 aktiva och nu i slutet av månaden kommer två av mina konsulter som är inaktiva att lägga in en order så de blir aktiva. Då är vi 13.
På måndag ska jag träffa en tjej som ska bli konsult och sedan på torsdag nästa vecka en till som också ska skriva in sej, så på torsdag är vi 15.
Några av mina konsulter har en del tjejer på gång också som är intresserade så det känns bra.
Jag har dom här sista dagarna på mej i denna månaden och hela oktober på mej att bli klar. Jag har även november på mej om det skulle totalskita sej men den finns inte för mej i mina tankar ens, jag vill inte göra den sista månaden.
Jag har bestämt mej för att vara klar den siste oktober senast.

Kaffet smakade ganska okej endå... :)

Oj va tiden går...
Telefonen ringde och sen glömde jag av att jag bloggade... och sedan ringde den igen och igen och igen...
Den ringer verkligen hela tiden. Varje morgon när jag lämnat barnen tänker jag att jag ska sova en stund men det e ju lögn. :D
Och mail strömmar in jämt. Det är kul men rätt hektiskt att ha en egen firma... även om den e relativt liten.

Magen den växer... Jag e faktiskt lite rund om magen redan... har glömt hur det är att va gravid. Det var trotts allt ja... vad blir det... nio, tio år sedan nästan jag var så här i början av en graviditet förra gången för Sara fyller nio i februari.
Jag blev lite ställd faktiskt för jag tänkte att man kan väl inte få mage så snabbt men så gick jag in på en babysida och där stod det att i den här veckan... vilket det nu är.. nio kanske... så kan man va tvungen att lägga favvobyxorna på hyllan, för livmoderna börjar ta lite mer plats...
Det har jag i o för sig inte behövt göra men det e en liten kula. :)
Jag får väl börja ta lite kort...

Efter att det ringde i telefonen så åkte jag och hämtade Sara och så åkte vi och handlade skor till henne. :) Hon e helt galen i skor... som jag. :D Ibland säger hon att hon vill köpa skor med sin veckopeng. Hahah. Hon e sötast i hela världen.
Hon var så lycklig när vi gick ut ur affären och skulle ha sina skor på sej på en gång. Sen sprang och skuttade hon till bilen och tittade på skorna istället för på gatan så hon nästan sprang på folk och saker. :D Gullunge.

Jag e trött...
Ska nog lägga mej en stund innan det e dax för klass...
Behöver tvätta håret också.

Ha det finemang i dag.
Kram på er alla.

// K


2009-09-23

Onsdag

Okeeeeej. Nu har jag glott på dom där Holliwoodfruarna.
Hjälp... ja hjälp dom någon, snälla.
Iallafall den där hemska Anna Anka. Hon verkar mentalt störd. "Alla kändisar har legat sej upp till toppen... men inte jag" och i ett annat klipp så säger hon att man måste ju ställa upp med att suga av sin man om han vill det varje morgon... men det är ju iof sig inte samma sak som att ligga med nån... hon behöver ju faktiskt inte bresa på benen då.
Hon har inte nått bra att säga om någon... Helt tragisk. Hon verkar inte så nöjd med sitt liv även om hon påstår det. Det kanske e jobbigt att ställa upp varje morron trotts allt...
En av dom verkar ju endå lite småsöt. Vad hon heter kommer jag inte ihåg men hon hade massa barn och jag tror hon hete Montezami eller nått liknande i efternamn...
Hon verkar endå rätt snäll och gullig och så har hon lite humor. Men jag kan inte påstå att hon är jättebright. :D
"Man måste ju va snygg varje dag... för annars kanske alla runt om tycker man e ful eller så lämnar din man dej eller nått..."

Min man älskar amerika. Det gör inte jag. Och det här är en av anledningarna. Alla är helt sjukt ytliga.
(Sen tror jag inte att han älskar just den delen med amerika mest heller... men hela den här ytlighetsgrejen får mej att känna avsmak för allt det andra också...)
Allt handlar om pengar, hur mycket man äger och hur snygg man är.
Visst vill jag ha pengar och visst vill jag ha mycket av det också och det e klart man vill va snygg men om hela livet bara handlar om det...??
Jag vill plantera i min trädgård för att jag tycker att det är roligt eller för att det ger mej harmoni och ro inte för att alla andra ska åka förbi och titta. Jag måste ha en trädgård som e snygg för det höjer min status i grannskapet??? Hallå?
Jag vill bli älskad för min personlighet, för att jag är speciell och för att jag väcker nån känsla i den andra.
Jag vill inte känna att jag måste ha silikonpattar eller svälta mej och spreja mej med brun utan sol för annars så lämnar min man mej.
Jag fattar inte heller att man ställer upp med att leva så.
Om han lämnar mej för att jag har fått breare röv eller för att jag har fått rynkor i pannan så måste jag säga: Å va bra. Tack för att du inte slösar bort min tid, för du älskade mej ju endå aldrig på riktigt.
Eller?Så! Gå nu och piffa till er alla tjejer. Grannen kanske ser dej i dina joggingbrallor! Det hade ju varit en fullständig katastrof!


2009-09-19

Lördag

Dagen började med Suomenlninna - Sveaborg.
Viket ställe.
Shit det går inte ens att beskriva.Klipper in lite fakta som jag hittade på google:

Sveaborg är ett byggnadsminnesområde, en unik miljö med välbevarade exempel på 1700- och 1800-talens fortifikation och militära arkitektur. Fästningen för den svenska skärgårdsflottan på öarna utanför Helsingfors började byggas i mitten av 1700-talet och byggnadsprojektet var det dittills största i sitt slag i det svenska riket. Torrdockan på Sveaborg var en av världens största och här förenades alla slag av tekniskt kunnande. Vid slutet av den svenska tiden kallades Sveaborg Nordens Gibraltar.Fästningen som har bevarats tack vare att den så länge var i militärt bruk upptogs på Unescos världsarvslista 1991.

Sveaborg är en av Finlands populäraste sevärdheter och samtidigt en stadsdel i Helsingfors. I renoverade försvarsmurar och kaserner har 850 sveaborgsbor sina bostäder.Till Sveaborg hör 8 öar, Gustavssvärd, Vargön, Stora Öster Svartö, Lilla Öster Svartö, Väster Svartö, Långören, Borgmästargrunden och Lonnan.


Fikapaus

Sveaborg är öppet för besökare året runt och antalet besökare från olika länder är närmare 700 000 per år. I fästningen finns sex museer och flera restauranger och kaféer, några av dem håller öppet också vintertid. Om somrarna ordnas många begivenheter på Sveaborg: utställningar, teaterföreställningar, guidade vandringar och teater för barn, Viapori Jazz, en seglingstävling och ett stort antal konserter.

Här står det massor om Sveaborg:
SVEABORG

Vi var på två olika öar och där spenderade vi tre, fyra timmar och sedan åkte vi tillbaka med färjan.Väl i land tog vi en lunch på salutorget i ett torgtält som är väldigt populärt i Helsinki.
På våran guidade tur med bussen igår sa dom att till o med rikstadsmän kommer dit och fikar och äter hellre än på restaurangerna och caférna. :)


Torgtälten på SalutorgetSen fick jag efterrätt... Finsk mjukglass med chokladsmak. Man kan även få hälften vanilj hälften choklad. GOTT!!Efter våran lunch tog vi en promenad bort till Rikstadshuset och sedan Finlandiahuset.

Bredvid Finlandiahuset finns en park där det finns ett minnesmonument för forna presidenten Urho Kekkonen.

Där gick vi och tittade lite innan vi sedan gick över vägen till National Museet.
Vilken byggnad det museet var! Shit det var som ett stort slott.

Men efter att vi gått där innen en stund kände vi oss rätt trötta och bestämde oss för att åka hem till pappa.

Vi gick från Nationalmuseet mot centralstationen men så fick vi åter ett infall och gick in i Glashuset Helsingin Sanomat för att titta på nutidskonst.

Det var jätteroligt. Massa häftig modern konst. :)

På tåget hem somnade jag nästan och väl hemma hos pappa somnade jag i soffan.Pappa sov också och till sist la sej även Chris på golvet för att vila sej lite. :D
Men när han precis hade lagt sej så ringde pappas klockan och det var dags att vakna.
Vi klädde på oss för att gå ut för att se Helsinki by night.
Vi åkte först tåg och sedan tunnelbana till pappas favvohak som kallas Juttutupa.
Där åt jag jättegod kyckling och pappa och Chris tog sej en öl.Sedan kom det ett band upp på scen och började spela... Hjälp!
Nu får ni faktiskt ha överseende och försöka se till allt det kulturella jag har tyckt varit fantastiskt här ovan för nu ska jag uttrycka missnöje över just denna kulturella upplevelse...
Herre jäkla det gick knappt att lyssna på för den butchiga kärringen bara skrek och wailade och gjorde olika ljud. Ibland tjöt hon rätt in i mikrofonen så alla fick hålla för öronen.
Han som spelade hade fyra olika gitarrer, ett munsspel, keeboard och trummaskin. Han ville hellst använda allt på en och samma gång. Han försökte spelade på allt och slog på gitarren med en pinne.
Samtidigt försökte han hålla tungan rätt i mun, vilket verkade omöjligt för den åkte ut hela tiden, ibland på sidan och ibland rätt ut. Han såg rätt lidande ut också, nästan som att han bajsade och var extremt hård i magen.
Det hela såg helt sjukt ut och det gick inte att titta på för jag hade svårt för att hålla mej för garv.
Hon gjorde också likadana miner och gjorde försök till att dansa men det blev mest spasmliknande ryck.Så sumeringen över Helsinki hittills är att allt varit helt fantastiskt och väldigt mycket olika härliga och underbara kulturella upplevelser med undantag av två: Picasso och livebandet i Juttutupa.
Folk är supertrevliga. Dom är extremt tillmötesgående och vill hjälpa till och prata. Dom allra flesta behärskar också svenska och om inte så pratar dom gärna engelska.
Staden är fräsh. Spårvagnarna och tunnelbanorna är fräsha och inte nerklottrat och vandaliserat som i Sverige.
Det är helt fantastiska byggnade över allt. Varje byggnad är a piece of art. Den ena e ståtligare och vackrare än den andra. Bara massa gustiavianska och gamla byggnader och allt är så väl bevarat och skött.

Kvällen avslutades med inhandling av massa gott finskt godis och så åkte vi hem till pappa.
Pappa han gick själv vidare till nått tangoställe men vi ville hem.
Gonatt till er alla.

Imorron åker vi hem.

Kram Katti

2009-09-18

Fredag

Idag började dagen med guidad busstur från salutorget. Vi åkte runt med bussen och fick guidning på önskat språk i hörlurar. Jättekäckt.Det som irriterade mej var en tysk kärring bakom som gapa i telefonen med nån väninna när guiden precis hade sagt till att man skulle stänga av telefonerna!
Nått som är konstigt också är att man väljer att ta med småbarn på guidad två timmes tur... Why??? Jätteroligt för en ett och två åring... :S

Vi fick iallafall se den vackra tempelkyrkan. Helt otrolig byggnad. En kyrka byggd inne i berget.
Se
här.Sedan åkte vi förbi Sibeliusparken och där det stod en stor skulptur som var jättehäftig.

Sibeliusparken fick sitt nuvarande namn år 1945 till den store tonsättaren Jean Sibelius 80-årsdag. Sibeliusmonumentet av skulptrisen Eila Hiltunen är ett av de mest besökta turistmålen i Helsingfors.

När turen var över åkte vi runt med spårvagn och kikade på staden en gång till.Vi hoppade av vid Olympiastadion och åkte upp i utkikstornet och kikade på hela Helsinki.

Efter det tog vi en tur och kikade på Domkyrkan.Domkyrkan är maffig som attan men inuti var den inte lika imponerande. Vackert var det iallafall.

Sedan bestämde vi oss för att åka hem men vi tog en tur in på konstmuseet och tittade på Picassos utställning.
Jag e fruktansvärt okulturell tror jag för jag kände bara... men hallå?? Varenda tavla kunde vem som hellst göra bättre... Fy va fula. "Gitarr och klarinett" stod det på en och det var bara massa kladd... Alla målningarna har skeva ansikten, det kännetecknar herr Picasso och så hade dom cylinderformade snoppar och skrevar uppe i magen. Jag tycker inte det är fint helt enkel, tycker varenda tavla var skitful - så ni får kalla mej okulturell.

Det värsta var att YLE-tv kom fram och började interjuva mej. Jag hoppas verkligen att dom inte sänder det i tv! Hahah, hoppas dom väljer nån annan.
Han frågade vad jag får för känslor när jag tittar på tavlorna och då sa jag att jag tyckte herr Picasso verkar sorglig. :D Hahaha!Därefter åkte vi i allafall hem och jag somnade nästan på tåget.
Imorron blir det sveaborg men nu blir det MAAAAAAAAAAAAT!
Jag e trött och hungrig konstant.
Give me food and a pillow.

Ha det bra.

Kram K


2009-09-17


Torsdag


Pappa bor i Oulunkylä - lite utanför Helsinki

Helsinki är vackert.
Jag är så himla trött bara och får ont i magen när jag har gått för länge.
Staden är jättestor och det finns massor att titta på.
Idag var vi på turistinformationen och köpte ett tvådagars turistkort som man får åka på hit och dit och även gå in på museer och sevärdigheter.
Vi gick förbi presidentpalatset och kikade på en maffig kyrka.

Sedan var vi i saluhallen och fikade och kollade på alla båtar utanför.


Saluhallen

Pappa bjöd oss - eller Chris på öl på en restaurang som kallas Kapelli


Kapelli

Inne i Kapelli
Min fina pappa

Sedan åkte vi hem till pappa och gjorde mat.
Jag gjorde stekt kyckling, ris och tzatsiki. Å va gott. Pappa hade köpt nån hemsk svart korv som var från Tammerfors och det såg så jäkla äckligt ut så jag höll på att kräkas. :D
Chris smakade på det men det var tydligen ingen hit alls.
Efter maten blev det jordgubbsglass och kaffe och så kikade vi på gamlla superåtta filmer.
Jag ett år... :) Alltid på språng och alltid naken. Jag gillade tydligen inte kläder när jag var liten... :)

Imorron blir det sightseeing med buss en och en halv timmes tur.
Bussen går kl. elva och sedan ska vi åka och kika på kyrkan i berget. Vad den nu kallades... :)
På lördag ska vi se Suomenlinna. Heter det Sveaborg på svenska?

Nu e det sova dax.

Ha det fantastiskt!


2009-09-13

Söndag

Tack för alla fina kommentarer i förra inlägget. :)
Vilka underbara, fina, stöttande människor jag har omkring mej! Jag är så lyckligt lottad.
När man är med på dom större utbildningarna så säger alla dom framgångsrika kvinnorna att dom lever sin dröm.
Så känner jag precis. Jag är inte lika framgångsrik - än - som någon av dom som jag hört tala men jag känner just så som dom.
Vilket fantastiskt liv jag har.
Alla mina önskningar  och drömmar uppfylls en efter en... Jag har det så himla bra.
Tack.
Jag är så tacksam.

Min DIQ går jättebra.
Jag har tre månader kvar men jag ska göra det på 2.
Den här gången är jag helt säker på att jag kommer att klara det. Inga problem. :)All my love to u


2009-09-12

Lördag

Vill börja med att välkomna nya teammedlemmen Linette till vårat team. Kul kul.
Idag hade jag klass för 7 tjejer. Bokade 5 nya klasser. Det var roligt.

Vem är anonym som har kommenterat min skakighet i förra inlägget?

Jag och Chris ska ha barn. Jag är gravid.
Det är jätteroligt.
Jag är trött som en gris hela tiden. Och på mornarna så skakar jag som ett asplöv. Det är väl blodsockret, för så blir jag på kvällen med efter att jag har haft en klass och jag är vrålhungrig.
Det är helt nytt också... så vi får väl hoppas att allt går vägen och inget går snett...
Vi har försökt i över ett år att bli med barn men nu det har inte blivit nått förän nu.
Jag tror att det har med mitt förra jobb att göra.
Det är säkert svårt att bli med barn när man mår dåligt och när man känner stress och press.

Nu ska jag sova.
Hej hopp!


Jag gillar inte kakor och bakelser... Kanske därför jag blev på smällen???


2009-09-09

Onsdag

090909 - roligt datum. Idag fyller min barndomsvän 35. Shit va tiden går.
Man e inte ung längre direkt...

Fasen va seg jag e på mornarna. Helt otroligt.
Känner mej helt sjuk varje gång jag vaknar men jag e inte det minsta sjuk nånstans, mer än i hjärnan då möjligtvis...
Jag har inte feber, har inte ont i halsen eller nån annan stans heller utan är bara helt slut i kroppen lixom.
Skakar som ett asplöv och är helt yr men sen går det över efter en halvtimme, när jag kommit igång.

Igår åkte jag till min klass och hade en av mina nya konsulter med mej som skulle sitta med och lära sej. När vi kommit halvvägs så ringde värdinnans kompis och sa att värdinnan hade trillat av hästen och att hon hade fått åka ambulans till sjukhuset. Så det var bara att vända.
Va hemskt... Hoppas det inte var så allvaligt.

Idag blir det ett nytt försök... nån annan stans. :)

Nu var jag precis och hämtade min dotter på skolan.
Där såg jag mina gamla arbetskamrater från jobbet där jag jobbade innan. Usch och fy. Inte kul.
Dom tycker nämligen att dom har gjort rätt när dom mobbade mej.
Jag är helt dum i huvvet och allt är rätt åt mej osv...
Jag blev lite nedstämd.

Nä nu ska jag koncentrera mej på något positivt och bara skaka av mej alla hemska minnen och alla elaka människor.
Dax att lägga på en make up och sen ska jag ringa någon fin vän som kan peppa upp mig lite kanske. :)
Om jag var lite mer klok skulle man göra som prästen i YouTube klippet här nedan från 090906 men tyvärr är jag inte så fantastisk. Jag är liten och enkel och ledsen över att människor kan vara så grymma.

Ha det gott


Dax för lite läppstift.


2009-09-08

Tisdag

Det här är så bra. Hittade det på
Underbaraclaras sida.
Kärlek övervinner allt helt enkelt. :)


2009-09-06

Söndag

Nu har jag en halvtimme på mej innan jag ska iväg och hålla klass och sedan en till direkt efter det.
En klockan fyra och en klockan sju.

Igår hade vi spa och det var jättemysigt. :)
Vi blev sju personer. Tyvärr var det många som inte kunde komma.
Men ni får va med nästa gång! :)


Frida och Yvonne "hjälper till" i köket! (?)Vi la en ansiktsmask och fuktbomb på.
Sedan gjorde vi fotbad.
Alla fick berätta sin I story och så åt vi gott och drack lite vin och åt godis. :)


2009-09-04

Fredag

Nu e det full tempo. Helt galet.
Idag e det ledigt och då blir jag helt rastlös!!! Bokade en klass på face book med en gammal bekant och en konsult som lagt av kom hit med lite saker som jag fick.
Sedan kom en kund hit och handlade. Praktiskt när dom kommer hem så man slipper skicka eller åka till dom! :D
Imorgon är det klass igen och sedan har jag spa för mina konsulter.

Igår var en speckad dag.
Först träffade jag power partner Lena och lunchade hemma hos henne. Å vad fint hon hade det. :)
Sedan hade jag en företagspresentation i Varberg för två tjejer som var väninnor till en av mina nya konsulter. Dom var intresserade av jobbet båda två så det var jätteroligt. :)
Sedan hade jag en make up och därefter hade jag en klass och hittade en ny kollega.
Jätteroligt.

Nä nu ska jag äta... fy vad jag är rastlös... blä.Tempo tempo...2009-09-03

Torsdag

Jobbar järnet... Hinner inte uppdatera och svara så mycket på alla mail för jag är rätt koncentrerad på min DIQ nu. :)
Nu ska jag iväg till en av mina powerparners Lena och luncha.
Klockan tre ska jag vara hos min konsult Alexandra och hjälpa henne att berätta lite om företaget för några av hennes väninnor.
Sedan är det en make up klockan fem och efter det kommer hennes väninnor och då har vi en hudvårdsklass.
Späckad dag.
Så här ser det ut varje dag i princip.

Yes alla MK kollegor.
Nu kör vi!

Öka tempot! ;)

Love KCiterar en framgångsrik kvinna från seminariet.
Att jobba är som att cykla. Största ansträngningen är att komma igång. Låt det rulla hela tiden i din egna takt.
Du kan cykla snabbt eller sakta men parkera aldrig cykeln för då får du anstränga dej igen för att komma igång.