Nu kastar jag in handduken!

Ja nu e det väl dags att gå och lägga sej. Klockan är över elva och jag gick upp halv sju.

Måste fixa håret i helgen.
Har köpt färg men jag drar alltid ut på det för det är så himla jobbigt att göra det på sej själv. Jag kladdar ner mej som bara den...
Borde klippa lugg också för håret är ju som sagt av där fram... Det har jag också dragit ut på för jag vill ju egentligen ha lång lugg.

Svammel, svammel... Nu ska jag gå och sova! Skriver fel hela tiden.

God natt!


God kväll

Ikväll mår jag lite bättre.
Inte så mycket PMS idag.
Ser på Robin Hood. Få se om det e nått man orkar se klart på...

Ha en trevlig kväll! Eller natt snarare...


God morgon

Igår hade jag sån PMS. Fy. Inte kul.
Då blir jag grinig och tråkig. Sur som en citron... :(
Inatt vaknade jag vid fyra och sen kunde jag inte sova... Det var ju också typiskt.
Eskil vaknade till lite när jag gick på toa och låg och böka och vred se tills jag vid kvart i fem gick upp och gjorde välling. Efter det somnade han och jag också efter en stund.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och snart börjar jag jobba...
Ha en fantastisk dag.
Hej hopp.Åt paj...

Var hos min väninna i kväll och hon bjöd på skinkpaj.
När vi åkte därifrån kände jag mej lite illamående och nu när jag kommit hem är hela min kropp jätte rastlös och stressad.
Tänk vad lite mat kan göra! :-/
Jag känner mej yr också och det kryper i hela kroppen.
 
Nu ska jag sova! God natt
 
 

Tack!

Tack för all respons och alla inlägg i förra inlägget!
Vad glad jag blir! Känns jättekul!
 
Heidi: Tack du är finast! I love you min fina syster!
 
Karin: Word är så himla bra! Tack för tipset. Som jag skrivit innan så är min pyttelilla laptop så liten så jag trycker ofta fel på tangenterna. Brukar använda det när jag gör längre inlägg men nu var det inte meningen att det här inlägget skulle bli så långt. Min dator börjar också bli såååå jäkla seg och orkar inte riktigt med den nya mer avanserade Blogg.se utan hänger sej och det dröjer jättelänge innan den lyssnar på kommandon. Asjobbigt! :(
 
Angélica: Nej jag missuppfattade inte. Har bara en helt annan åsikt. Jag tycker inte att det gör nått att skilsmässovågen har ökat markant. Vi matas med media och åsikter från andra runt omkring oss att det är dåligt med skilsmässa men jag tycker inte det. Jag tycker att man ska gå om man vill och det behöver inte vara hemskt och dramatiskt.
Min mamma och pappa skilde sej när jag var åtta. När mamma berättade för mej att dom skulle skiljas så blev jag så himla lättat. ÄNTLIGEN! kände jag bara och efter skilsmässan var både mamma och pappa lugnare och snällare, trevligare att ha och göra med och istället för att bråka med varandra och inte orka med mej pga sina beskvikelser över varandra så kunde dom nu ägna mer tid till mej - båda två.
 
Jag tror inte heller folk är dumma i huvvet. Om man verkligen har det bra i sitt förhållande och man känner att man blir respekterad, älskad, att man har kul och trivs ihop så tror jag att man kämpar för att komma tillbaka till det också när man får svackor. Jag tror att när man har svackor och dåliga perioder så känner man i ett bra förhållande att man ändå når fram, att båda försöker och att det finns kommunikation som klickar. Jag tror att dom som skiljer sej har försökt många gånger men väljer snart att inte ödsla bort tid om man inte får respons. Sunt. Gå vidare! LEV.
 
Pia: Tack för ditt inlägg! Hoppas du får det roligt på Seminariet! Kram till dej.

Inte alls dömande...

Jag blir så himla störd på UnderbaraClara ibland men ändå fortsätter jag att läsa hennes blogg. Why do I do that?
Hon skriver ju himla bra inlägg oftast men så plötsligt kommer det nått jäkla dravvel som man bara känner sån jävla irritation över.
Nu tycker hon att småbarnsföräldrar skiljer sej för lätt och att man borde se tiden an mer.
Men sen hävdar hon samtidigt att det kanske är bäst för vissa... men ändå borde man inte skilja sej så lätt?
Jag tycker att hon har ett väldigt fördömande sätt att skriva på ibland.
Tråkigt när det annars är ganska bra det som skrivs...
 
Hon är inte så gammal men skriver som hon hade levt i 80 år och satt med alla svaren.
Tänk alla stackare som sitter där i sina stugor och känner sej misslyckade efter att man till slut kastat in handduken och lämnat en relation. Och så kommer hon med sina äppelkäcka kinder och med snurpen mun och förkunnar att man minsann kanske inte vågade se tiden an...
 
 
Åter igen skriver jag det jag skrivit innan: Jag tror att alla gör sitt bästa, alltid med dom verktygen dom har.
Om man skilt sej så tror jag att dom allra flesta ändå försökt flera gånger med att få det att fungera.
Om man verkligen inte når fram till varandra och helt enkelt inte kan kommunisera så tycker jag att det är mycket bättre att gå vidare och hitta någon annan som talar samma språk som man själv... Och då menar jag inte samma modersmål som man själv pratar utan att man helt enkelt klickar i kommunikationen med varandra.
Eller så kan man vara helt själv.
För när pratar man med sej själv så får man ju dom bästa svaren... :)
 
Kanske är det så att allt blir jobbigare det första året när man fått barn, jag vet inte. I alla fall så blir allt tydligare.
Dina innersta åsikter om hur saker och ting ska vara, uppfostran, regler, traditioner, tro och övertygelser kommer fram och det blir svårt att trycka tillbaka det när du har ett barn som man älskar så vansinnigt mycket och vill ge det allra bästa och finaste.
När den andra parten gör och tycker nått helt annat blir det friktioner... men sådant ser man inte alltid innan man fått det där barnet som plockar fram allt detta ur ens inre.
När du fött ditt barn så skiftar också din verklighet fokus från dej själv till att se det från en annan synvinkel.
Plötsligt ser du ditt förhållande också från den andra synvinkeln och då kanske du börjar tänka och känna något annat.
 
 
Jag har erfarenhet av båda. Att få barn med nån som det klickar med och med någon som kommunikatonen var helt katastrof med.
I mitt förhållande med mina flickors pappa så hade vi väldigt olika åsikter och vi hade svårt att förstå varandra redan innan vi fick barn. Men när sedan barnet kom och allt som man försökt att kompromissa med och trycka undan inte längre kunde ignoreras var det omöjligt att leva med varandra.
När Sofia var ett år skiljde vi oss och jag flyttade med henne till en annan lägenhet.
Sedan blev vi ihop igen för att försöka en liten stund - jag blev gravid med Sara och så skildes vi igen... Jag levde ensam under den graviditeten och även en stund efter.
(Observera att jag inte skriver här om att den ena eller den andra har gjort fel - vi kan bara inte förstå varnandra och det är ingens fel. Nu har han en annan fru som verkar förstå honom jättebra och jag likaså... Fast jag har en man och inte en fru. ;) Jag och barnens pappa var ingen bra match helt enkelt. Observera också att detta är min åsikt och min sida av denna lilla historia)
 
Jag är väldigt glad över att vi blev ihop igen den korta stunden efter att vi hade separerat första gången för annars hade jag aldrig fått fina Sara men för övrigt så borde jag och deras pappa aldrig ens ha blivit ihop.
Idag med den erfarenheten jag har nu hade jag aldrig skaffat barn med någon som man inte kan förstå eller prata med, men då trodde jag det var rätt och tack vare alla dessa erfarenheter har jag andra verktyg i min ryggsäck idag.
Jag kan lova att vi kämpade oss blodiga båda två för att få det att fungera i dom 6-7 åren vi var ihop - vi kämpar än för vi förstår forfarande inte varandra! :D Att säga att vi borde ha "suttit stilla i våran båt" tycker jag är en förolämpning.
 
 
Jag är helt galet överlycklig över att ha tagit beslutet - två gånger att inte fortsätta förhållandet med mina flickors pappa. Jag borde gett upp mycket tidigare.
Jag tror också att det var det allra bästa för båda barnen.
Efteråt har jag blivit starkare och klokare, mer självsäker och modigare. Det tror jag aldrig att jag hade blivit om jag stannat kvar och suttit tiden an... Jag hade bara slösat bort massa år där jag kunde bygga upp mej själv, finna MEJ, hitta rätt i vad jag ville ha ut av livet, med vem och hur.
 
När jag sedan gjorde det en andra gång så blev det helt rätt. Jag och Chris förstår varandra precis. Inte alltid såklart för visst tycker vi olika men väldigt mycket lika och allt känns så underbart rätt och LÄTT!
 
 
Det är inte alls jobbigt att vara småbarnsförälder nu. Det är jättelätt och har varit det från första stund. Det är också mycket roligare än innan och blir bara mer och mer roligt ju större han blir.
Helt fantastiskt! Så här ska det vara - i min värld! Såhär vill JAG att det ska vara.
Jag njuter av varenda sekund.
 
 
Du lever DITT liv. Det finns en mening med allt. Lyssna på ditt hjärta och din inre röst för du har det inom dej och den viskar till dej det som är rätt.
Säger den till dej att gå så packa då din väska. Säger den att du borde sitta i din båt så gör det men gör det för att DU vill det och för att du känner i ditt hjärta att det är det rätta. Inte för att någon annan dömer dej och pekar finger åt dej att du borde göra dittan och dattan.
Du är unik och du har ett enda liv. Du kan skapa precis vad du vill och få allt du önskar!
Lev.
 

Tant Blå

Idag är jag en smurf.


Jahapp?

Och vad ska jag göra nu då?
Va ensamt det känns utan min bebbe.

Om jag vore händig på att bygga så hade jag gått upp på vinden och fortsatt att lägga golv där... Men jag är kreativ på andra sätt. Bra på att måla och rita. Jag kanske ska gå upp och rita blomrankor på reglarna? :D hehe... Jaja, Gud va jag e rolig! Not.

Igår var vi på hjärt och lungräddnings kurs. 30 bröstkompressioner, 2 inblåsningar heter det nu för tiden.
Det var rätt jobbigt att trycka på dockans bröst. Man var helt slut efter 2 minuter. Tänk att göra det i 20 min som det kan ta innan en ambulans är på plats. Man får trycka väldigt hårt också, det hade jag glömt... Har varit på tre sånna kurser innan. Men det var länge sen. Har faktiskt lite ont i handen än idag.

Nä jag kanske skulle ta på mej jobbarkläder och gå upp på vinden och försöka röja lite i alla fall?
Eller så tar jag mej en kopp kaffe och rullar tummarna...

Längtar efter Eskil.
Kan man inte få hämta tidigare från inskolningen?
Kanske inte så smart... Höhö.

Hare bra!Oh My god nu har jag nog shoppat ihjäl mej!

När jag kom hem från Tuve där jag handlat overallen stod en kasse med kläder på våran bänk utanför dörren.
Massa kläder från grannen! Thank you!
Berättade att jag köpt en overall på Blocket och då sa hon att det var synd för hon hade ju precis lagt ut annons på sina barns vinterkläder.
Perfekt. Precis vad jag var ute efter, man behöver ju två uppsättningar när den ena overallen blir smutsig av lek och kryp på geggig gård.
Min mamma lovade sponsra lite - tack! Det är ju tur det för nu har jag handlat för hela hösten och vintern och det gick på åtskilliga tusenlappar!

Hämtade Eskil vid ett och han sov så sött i vagnen när jag kom och vaknade till lite när jag körde i väg med honom men sen somnade han om igen.
Han hade ändå hållit ut med att somna till efter maten så nu lär han sova ett tag. Han har sovit i två timmar nu... Sover än. Jag har tagit en promenad och nu sitter jag på en bänk och bloggar...
Gick bort till Saras skola som ligger i närheten för att kolla om hon kanske hade slutat eller kanske slutade snart - men dom hade gympa och slutar inte förrän om en halvtimme...

Nu vaknade Eskil!
Hem och städa! Hej hopp!


 

 

 

 


Älskar Blocket!


Baah

Känner mej väldigt trött.
Började städa och sen var klockan plötsligt kvart i!
Eskil hade bara blöja på sej för han hade ju precis badat och jag endast go hemmaklänning.
Oj oj, då blev det bråttom!
Undrar hur det går för stackaren. Han var ju så trött så trött.
Stövlarna var gigantiska också! :D han snubblade runt som en boll så jag fick ta av dom!

Nu ligger jag i soffan och jäser.
Borde fortsätta med den där städningen men jag vill bara slappa! Ska snart åka till stan oxå ju! Sen blir det att hämta Eskil.
Hallen där nere ser ut som bomben.
Dom där gratismöblerna stod där nere på hög och alla reglar.
Chris lekte staka Adolf och bar upp allt på vinden igår kväll men två hyllor gick inte att få upp. En tredje fick han skruva isär och sedan skruva ihop där uppe. Får fundera på hur vi ska lösa det med dom som återstår...

Nä... Kaffe kanske?
Sen städning... Blä va motigt!


"Ledig dag"

Japp. Semester idag och imorgon men det blir inte direkt semester.
Klockan ringde halv sju och då studsade även Eskil upp som en studsboll men han har sovit hackigt hela natten. Två tänder kommer nu i på vänster sida, en där uppe och en nere.
Han dreglar som bara den och kör in båda händerna i munnen! :D

Om han inte hade vaknat hade vi kunnat sova till åtta för hans inskolning börjar inte förrän kl nio.
Vid tolv ska jag hämta en Polarn och Pyret overall i stan och sen behöver jag städa. Ser ut som satan i gatan!
Men där i mellan nån stans ska jag hämta Eskil igen för inskolningen slutar ett.

Vid fyra kommer Soili och är barnvakt till Eskil. Halv fem ska jag på hjärt och lungräddnings kurs och efter det kommer mina fd kollegor Natalie och Isabella och hälsar på. Isabella är gravid och undrade om jag hade någon klänning att låna som hon kunde ha på seminariet och jag var inte gravid men helt nyförlöst förra seminariet så hon tänkte att jag säkert hade nått...
Vi får se, tror jag har en i alla fall kanske två.

Eskil är väldigt trött.
Nu badar han. Undrar hur det kommer att gå på inskolningen när han redan är så trött...

Japp men nu ska jag börja städa. Är ju ändå här i badrummet med Eskil så då kan jag lika gärna börja här.
Ha en fantastisk vecka!


Lite golv...

Vill du komma och hjälpa till att lägga golv på en mörk vind så är di hjärtligt välkommen! ;)


Här är mina fynd till Eskil!


Nu är vi ute och svirar igen!

Har varit i och shoppat Polarn och Pyret och Nova Star kläder från Blocket till lilla prinsen. Först i Olofstorp och sedan i Örgryte.
Nu är vi på Preem och ska hyra släp så vi får hem möbler som en skänker bort och så ska vi även köpa mer reglar och spånskivor.
Såg en annons från en som ville ge bort spånskivor gratis, men det visade sej att spånskivorna bara var en ggr en meter och alla skivor hade ett stort hål i mitten (!) Kanske inte vad vi hade tänkt oss...

Nu kommer Chris här och ska montera på jättesläp! Stor som en husvagn! :D

Ha det!

Hej hopp!

 

 


God kväll

Fantastiska kusin-maken kom och hjälpte oss med våra datorer och skänkte oss en router! Stavas det så?
Ja ni förstår hur high jag e på dessa tekniska saker, när jag inte ens kan stava till dom! Tur han finns den där Boris, vad hade vi annars gjort? Vi hade lixom inte haft så mycket fungerande prylar igång i detta hushåll! We love you Boris! Thanx for everything!

Har städat för övrigt och vikt ett berg med tvätt!
Det blev inget idag med hyllorna och skåpen för han med annonsen fick inte ihop det, men vi gör ett nytt försök imorgon.

Masonitskivorna och reglarna är slut och skruvade på plats och nu behöver vi köpa fler. Det har min kära make lovat göra imorgon.
Man behöver släp till det och vi behöver även släp till hyllorna som ska hämtas imorgon så då kan vi samköra allt då.

Ska bli så skönt att börja få i ordning där uppe! Är så trött på allt som bara står huller om buller!
Det kommer att bli super så småningom. Katti får ha lite tålamod bara... :-/

Idag har Eskil gått själv en hel del.
Han vill gärna att man går runt med honom och då håller han med en hand. Han går runt runt i hela lägenheten fram och tillbaka mellan olika rum och sen hittar han nått att pilla med. Men sen kommer han och "hämtar" en igen och så vill han att vi ska gå igen. :)
Han har också börjat äta lite själv men han har himla svårt med att koordinera händerna rätt så det kommer in i munnen.

 

 

Han stoppar också allt i munnen nu. Stenar, dammtussar och en studsboll har vi fiskat ur munnen på honom!
Han pratar också massa konstigt som låter som nått lossasspråk. Det låter väldigt roligt! :)
Han älskar bilar också! Min man har nog hjärntvättat honom. Idag hade dom nån fest på OKQ8 och där fanns hoppborg och fika och ett stort sjörövarskepp med sjörövare i.
Vi gick ur bilen och jag visade honom skeppet och han tittade en stund. Men sen vände han sej åt ett annat håll och pekade på bilarna och sa: brum-bruum!
Japp. Bara bilar i hans huvud.

 

 


Lilla bebben börjar bli stor! Det går så fort ju! Snart springer han så vi inte hinner i fatt honom...

Chris har tappat bort sina nycklar också. Hela familjen letar efter dessa. Han har satt hittelön på dom och den som finner dom får 150:- Mina barn letar som tokar. Dom vill gärna ha 150 kronor. :)
Jag försöker få igång en storstädning så tror jag att dom kommer fram... Men men... Vi får väl se var han lagt dom.

Funderar på att skaffa en tv som sitter på väggen och släng "El klumpo" åt helskotta... Frågade Boris vad vi skulle köpa för nått och vi fick lite förslag...


 

El Klumpo från Antikens Grekland


Nu får det snart bli sängen. Jag är trött som attan.
Jag vill gärna att det blir söndag också så vi kommer igång med vinden!
På måndag börjar Chris jobba igen, då tar hans semester slut.
Jag har fått ta ledigt måndag och tisdag så vi kan inskola färdigt Eskil. Onsdag och torsdag är Chris ledig igen så då får han stå stand by om inskolningen inte skulle vara klar.

Ha det finast!
Kram på er alla!


Lilla bebben...

...når inte ner till marken när han sitter på minicykeln!
Gullig.


Vilken lycka!

Nu har vi picknick ute i det fria och Eskil får leka med sin nya Bobby car.
Fantastiskt! Han blev överlycklig! :)

Köpte även trehjuling och så fick vi en liten cykel på köpet!


Renovering, loppis och Blocketfynd

Vi renoverar på vinden. Lägger ut masonitskivor där för att bygga ut så att det blir större. Det är bara fyllnadsmaterial på sidorna nu.
Imorse åkte vi till loppis i Jonsered och fyndade två hyllor där som vi tänkte ha där uppe och få upp lite saker på höjden.

Hittade ännu mer skåp och hyllor på Blocket som vi ska åka och hämta idag och nu är vi på väg för att hämta en Bobby car med släp till Eskil.
Varje gång vi är hos kusin så suktar han så efter Alice Bobby car och har bara ögon för den så då tänkte vi att han måste ju få en egen! :)
Bilder kommer väl senare...

Nu är vi snart framme.
Ha det allra bäst!


Döööö!!


Oj va trött

Idag har jag varit trött som bara den. Oj oj va jobbigt det var att vara på topp idag... Gick inte så bra!
Inte bara jag var trött heller utan hela vår personalstyrka var rätt möra nu efter tre veckor med inskolningar...

Efter jobbet blev det handla lite mat och så åkte vi bort till loppis i Jonsered.
Denna gång fyndade jag lite leksakstelefoner och en fjärrkontroll som visade sej passa tv:n i Saras rum. Kul för den som hörde till den tv:n har pajat! :)

Eskil verkar trivas på sin förskola.
Idag lämnade Chris honom en stund och gick ifrån och han verkade tycka att det var jätteroligt.
Men trött var han och somnade i bilen på väg till loppis.

Kram på er alla.
Nu ska jag jäsa i soffan med lite kaffe!
Hej hopp!God morgon

Idag är jag tidig.
Inväntar barn. Inga har kommit än.
Gick och la mej sent igår... Kommer att vara trött idag! Så dumt.
Har pillat här med morgonbestyr på jobbet och väntar nu på att kaffet ska bli klart. En kopp kaffe kommer att göra susen! :)
Glömde göra mat idag att ha med mej... Också dumt. Pyttipanna ska det visst bli här... Vad ska jag äta? Har solrosfrön i väskan. Kaffe och frön hela dagen? :D nej då... Det ordnar sej nog!

Ha en bra dag!

Kram


God kväll

Nu har vi kommit hem efter att vi handlat blöjor till Eskils förskola imorgon och en sväng borta hos kusin och hämtat världens gulligaste stövlar! :)

Jag gör kalops. Stavas det så? Kött som kokas i en evighet i lagerblad. Det har nog kokat i två timmar nu. Ska bli gott!
Eskil somnade i soffan. Det var jättegulligt. :)

Nolhaga park var fint. Massa djur och väldigt vacker omgivning.
Slottet var också fint men stängt för säsongen. Synd. Hade varit kul att kika in där. Jag älskar ju slott.

Nu ska vi käka kalops!
Imorgon börjar jag nio så det blir en liten sovmorgon.
God natt!


Nolhaga park

Vi drog till Alingsås och leker i lekplatsen i Nolhaga park.
Chris barndomsväns Fredrik och hans dotter Lova är här med oss och leker.
Vilket fantastiskt väder! :)


2012-08-19

Söndag
 
Ingen söndagsångest.
 
Innan jag trevade motvilligt tillbaka till barnomsorgen efter att jag lagt ner min firma ville jag i alla fall inte ha något fast jobb. För då skulle jag kunna jobba lite mer fritt när det passade mej. Jag skulle kunna jobba heltid men inte binda mej till ett ställe för att kunna flytta på mej fort om det inte kändes bra.
Jag vill aldrig mer sitta en söndag och våndas över att jag måste gå och jobba på måndag.
 
Så när jag började jobba nu efter sommar på mitt vikariat som är på ett och samma ställe kände jag en stor oro.
Inte nog med att inte få vara med Eskil utan också binda mej till en och samma förskola fem dagar i veckan.
Hur skulle detta gå?
 
Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var roligt igen att jobba med barn.
Fast det var inte sant... För jag har alltid vetat att jag tycker att det är roligt att jobba med barn men det är inte alltid roligt att jobba i barnomsorgen, tillsammans med olika människor som jobbar där.
 
Igår var vi på loppis och då kom jag på mej att tänka på jobbet. Att jag såg fram emot att gå dit igen.
Jag letade efter saker att fynda dit och inte bara hem...
Det var verkligen länge sedan jag kände sådan engagemang.
Det kändes både kostigt och roligt men framför allt kände en stor tacksamhet.
Jag känner ingen måndagsångest längre. Jag känner bara glädje och även om jag inte kommer att jobba hela livet på detta ställe så har det i alla fall hjälpt mej att hitta tillbaka.
 
Tack.
 
Love Katti
 

Glömde nämna denna ju!

Köpte ju även ett staffli till Eskil på loppis med whiteboard på ena sidan och griffeltavla på andra sidan.
Whiteboard-sidan var kladdat med tusch och glitterpennor så jag gav den en rejäl omgång med massa svinto.
Blev perfekt! :)

Den kostade hela 30 svenska riksdaler, fast jag hade 27 löst och för att slippa böka med kort så fick jag tre kronor rabatt! :)

Vet inte om jag ska ha den här hemma eller ta med mej den till jobbet. Vi får se.
 

 

 

 


Tavelhyllorna också på plats!

Nu är även hyllorna uppsatta och tavlorna ditsatta! :) Oj va vi är rediga idag!
Jag längtar till nästa vecka då vi ska få åka och hämta spånskivor av nån firma som ger bort det gratis.
Dom ska vi ha på vinden och bygga ut golvet eftersom vi bara har golv där på mitten och inget golv på sidorna. Där finns bara nån isoleringsull av något slag.
Ska bli skönt att göra i ordning där uppe! Tänker köpa lite hyllor billigt nån stans och röja ordentligt så man får upp annat som jag inte vill ha här hemma men som ändå behövs. Längtar efter MER PLATS!

Jag är himla trött idag! Oj oj.
Eskil vaknade kvart över sju och sen kunde jag inte somna.
Nu sitter vi och jäser i soffan och Chris äter sin tårta.
Jag dricker kaffe med grädde. Mina jordgubbar slängde jag i mej fortare än ögat så det blir inget till kaffet för mej.
Nu ska jag glo på tv.

Hej hej!


Hejsan!

Idag har vi varit på loppis och där fyndade vi flaskor och lampor till syster.
Sen åkte vi hem och åt och Eskil sov.
På eftermiddagen åkte vi till Blomsterlandet och handlade blommor och sen tavelhyllor på Rusta.
Åkte bort till syster och dumpade av lamporna och på vägen hem stannade vi för att köpa jordgubbar vid vägkanten men hon bara viftade bort oss samtidigt som hon irrade runt och pratade i telefon...? Hon såg allmänt förvirrad ut så jag undrar om hon kanske hade blivit rånad?

Det blev Ica istället och då passade jag på att köpa lövbiff och Chris var så fasligt sugen på tårta så då köpte vi det till honom! :D

Slängde upp blommorna på hyllorna direkt där ute och nu står min gubbe och sätter upp hyllorna på väggen in mot sovrummet.
Hemmafixare-dag! Kul! I like!


Kolla va bra det blev!

Mycket bättre än innan!
Jag är så nöjd. :)

På vardagsrumsbordet har jag lagt ut massa tavlor som ska upp på väggen.


Tallrikshylla på plats

Nu sitter den uppe i vardagsrummet.
Den lilla hyllan som satt där innan satte jag på väggen bredvid soffan som varit tom. Det blev jättebra.

Nu funderar jag på att byta plats på den stora skänken och linneskåpet.
Vad säger ni? Skulle det va en bra idé.


Först god morgon och nu god kväll.

Vi fick en jättbra dag i Lerum.
Vi satt på gräsmattan utanför en gammal herrgård hela dagen och diskterade olika frågor och lärde känna varandra.
Det var en himla bra och även en väldigt behövlig dag som gav mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi blev bjudna på god buffe som till och med jag kunde äta och kaffe och fika.
Det var väldigt fint där. Åk dit om ni har vägarna förbi! :)
 
ASPENÄS
 
För övrigt har min man inhandlat en Macbook pro.
Han verkar nöjd och belåten. :)
 
 
Nu ska jag gosa med världens finaste make och underbara ungen!
Hej hopp!
 
Trevlig helg!
 

2012-08-17

Fredag

God morgon på er...
Känns som jag har sand i ögonen!
Idag ska vi iväg till Lerum med jobbet och börja med yoga. Sen ska vi arbeta i grupper och diskutera massa frågor.
Studiedag i hela Partille och alla förskolor är stängda.
Känns bra att få tillfälle att prata ihop sej lite, vi är nya arbetslag på hela förskolan och många helt nya.
Inskolning är rätt jobbigt också och vi är alla ganska trötta. Vi behöver verkligen en dag att reflektera!
Mina öron är möra. Mycket skrik denna veckan och många nya barn. Det går bättre för vissa och sämre för andra...
Annars tycker jag att det känns bra. Jag trivs och alla verkar himla gulliga och engagerade.

Igår ringde dom från Eskils nya förskola och sa att han skulle få komma dit på måndag och hälsa på. Sen börjar inskolning på allvar på tisdag.
Vi åkte ner till Allum efter jobbet och köpte regnkläder, både fodrade och ofodrade som han kan ha sen lite längre fram. Stövlar skulle vi få av fantastiska kusin Sanna!
Märkpenna inhandlades också och så satt jag och märkte alla hans kläder hela kvällen, så jag missade Ernst till och med!

Men ny är det dags för mej att sätta fart så ha en bra dag!Mot rätt håll

Vi pep iväg bort till kusin för hon ville ha en ögonbrynspenna.
Passade på att väga mej hos henne som jag brukar göra och nu hade jag gått ner till 64,8. Så det går åt rätt håll. :)


Gav upp

Verkar som att det kommer att ta längre tid än några få veckor att gå ner till sin forna storlek, så jag köpte lite kläder.
Har ju sagt att meningen med min lchf- kur är att jag ska må bättre men också att gå ner i vikt så att jag slipper köpa en ny garderob.
Men jag gav upp det nu och gjorde just det. Köpte en helt ny garderob alltså...


Två par byxor av fem passade inte så dom skickar jag tillbaka + en top som jag inte gillade, men för övrigt så var allt det andra toppen. Nöjd som bara den! Beställde på Ellos genom nätet.
Så nu har jag kläder så det räcker och blir över! Gött som fasen för det har varit himla aptråkigt att gå i samma förbannade trök-kläder i över ett år!

 


Lyckades lite bättre denna gång...

Men det blev inte helt perfekt.
Får klippa mer en annan dag när han inte är så trött för han var inte alls nöjd med att bli pillas i håret.

 

Före:

 


 

Snygg va? Chris kallar denna bild för Esko-wig! :D Hahah!

 

Efter:

 

 

 


Hur klipper man dom små?

Gjorde ett tappert försök att klippa Eskils hår. Han har fått värsta hockey-frillan ju!
Gick inte så bra...
Känns inte som det blev så mycket kortare... :-/


Tänder och dagisplats

Nyss kom ju tand nummer nio. En kindtand nere på höger sida. Den andra kindtanden på vänster sida där nere håller på att komma också men innan den hann titta ut har det kommit en kindtand där uppe på höger sida. Så den tanden blev nummer tio istället för den andra där nere som vi trodde på först.

För övrigt har Eskil fått dagisplats idag på ett annat ställe, än på mitt förra jobb. :) Han får till och med börja nästa vecka så jag behöver varken ta ledigt eller säga upp mej! ;)


Jag e seeeeeeeg

Koma-palt på mej idag. Gäsp.
Chris och Eskil var på nått som kallas VROM och kollade på bilar i morse. Jag satt och surfade bort hela morgonen.
På eftermiddagen fick Eskil bada ute och jag rensade granntantens rabatt. Nu är jag helt svart under naglarna.

Snart ska vi åka och bada.
Ha en fin fortsatt söndag.

Hej hopp!


Såpbubblor

Köpte såpbubblor och Eskil tyckte det var jätteroligt!
Jag med!
 
 
 
 

Eskil

 
 
 
 

Så här blev det!

Nu är vi klara!
Jag är jättenöjd! Mycket mer plats på bänkskivan i köket nu!

 

 

 


Hyllor i köket

Nu gör vi om.
Min kära tallrikshylla åkte ner och ersätts av tre vägghyllor.
Tallrikshyllan får flytta till vardagsrummet.
Hyllorna ska fyllas med diverse burkar och byttor.
Mer bilder kommer när det är klart.

 


Stranden

Sara vill helst åka och bada fem gånger om dagen. Men det vill inte vi. Men en gång om dagen kan man ju åka om det e varmt.
Eskil badar fötterna. Jag är seg som slem. Sitter och glor på stranden.
Eskil har börjat gå också! Men bara två tre steg i taget, sen kommer han på att det är jätteläskigt och sätter sej ner.
Efter stranden blir det Ikea. Behöver få upp hyllor på väggen så jag fåt ner plats på bänkarna. Har ju så lite skåp och lådor...

Ha det bäst!
Kram
 


Nedstämd

Typiskt.
Nu hade vi fått barnomsorgsplacering till Eskil. Gissa var?
Ja precis - på mitt förra jobb! Kul som satan! E det nån där uppe på nått moln som tycker det är kul att jävlas?

Forget it! Over my dead body.
Om jag inte får någon annan plats så säger jag hellre upp mej. Tvekar inte en nanosekund.
Blir så jävla less! Klart det alltid ska va nått.

Bild Google


Ganska trött

Är rätt så trött...
Massa nytt att ta in på jobbet. Vi gör om och städar ur massa gammalt. Vi har röjt ur ett helt rum som hade blivit lite av ett förråd och alla skåp i köket. Det var rätt många.
Massa nya kollegor att lära känna och nya barn som ska inskolas. Ingen känner ingen. :)
En av dom ordinarie är kvar till nästa månad och sen blir det ytterligare en ny kollega att lära känna.
När jag kommer hem på eftermiddagarna är jag ibland så trött att jag måste sova en stund. Men man kommer väl in i det sen när man jobbat ett tag...

Fina Eskil sitter i rottingsgolen och gungar. Han älskar att krypa upp och ner ur den. :) Sötast.nu

 


Första dagen

Idag arbetade jag min första dag på mitt nya jobb.

Kunde inte sova i natt för jag hade kris över det och för att inte få vara hemma med Eskil. Så i morse var jag väldigt trött.

 

Jag visste bara vilken tid jag skulle jobba men inte på vilken avdelning och inte heller med vem.

När jag kom dit så visade det sej att jag skulle jobba på småbarnsavdelningen och jag kommer att arbeta med två kollegor som också är helt nya. Tre av dom ordinarie barnen är "gamla" och vi kommer att inskola tio helt nya barn. Helt ny avdelning på alla sätt med andra ord. Det känns väldigt kul och spännande.

Vi har alla möjligheter att göra avdelningen till våran egna från början, som att starta upp en ny avdelning fast den redan finns där. Samtidigt känns det nervöst och lite jobbigt.

Jobbigt för att allt är nytt både stället och ny personal och barn men också för att jag känner ångest för att inte få vara med Eskil och också för att jag är rädd för att det ska bli som det var när jag jobbade på mitt förra jobb och både chef och personal på den andra avdelningen var så hemska och elaka.

 

Men jag känner nån stans långt inne att det kommer att bli bra så småningom... Bara vi alla kommer in i det och vi lärt känna varandra lite mer.

 

Det var min dag... Hur var din?

 


Ingen glass för mej

Nu e det kaffe och glass-dax men jag återgick till min lchf imorse så jag står över.

Kaffe e gott dock... :)

 

 


Grillat

Nu är vi hos Chris yngsta bror och har ätit jättegott grillat kött och god sallad.

 

Eskil gick tydligen två steg också i köket som jag missade! Typiskt!

 


Malin oh Mikaels bröllop 2012-08-04

 
 
Vackra bruden med sin far Ingvar - Chris farbror.
 
 
 Dukningen
 
 
Min fina man! Den bästa av dom alla.
Jag älskar dej så!
 
 
Svärrissarna
 
 
Det fanns en gästbok som man fick skriva i och en polaroikamera som man kunde ta kort med.
 
 
Här fixar vi i ordning sånna asiatiska drakar eller vad det nu kallas... Stora ballonger av papper som man tände under och så skulle om flyga, men dom flög tyvärr inte så bra...
Några få åkte upp i luften i alla fall men inte våran... :(
 
 
Hej hej!
 
 
Hö-hö... Jag drack visst lite vin?
 
 
Eller mycket?
Men vad har Chris för ursäkt? Han var nykter... :D
 
 
 
 
 
Finaste farbrorn som är så stolt över sin dotter. :)
 
Sen blev det dans... Till och med svärfar dansade för glatta livet!
OCH JAG FICK DET PÅ FILM! :D
 
 
Tack för fantastiskt ordnad bröllop!
Helt amazing!
 
Love K

Tack!

Tack till syster Heidi och hennes Staffan för att dom kom hit och var barnvakter igår på eftermiddagen när vi var på bröllop!
Och tack Soili för att du kom och var barnvakt på kvällen.
 
Inte nog med det! När vi kom hem så var det diskat och städat och jättefint överallt!
Världens bästa barnvakter???
Yes!
 
Love you!!
 
 
Fick så fina rosor av Soili på våran bröllopsdag.
Dom passar så himla fint på det lilla bordet vid fönstret:
 
 

Redigerat

Har redigerat Tom Tit inlägget längre ner. Lagt ut fler bilder och även en film. Gå ner och kika!


Hemma

Trött som en gris! Oh my... Somnar stående!

Men bröllopet var fantastiskt och vi hade så himla kul.

Vilket fint brudpar och vilka fina vänner dom har. Wow! Massa fina tal och väldigt roligt att lära känna brudparet genom deras vänners berättelser.

Precis när vi skulle gå blev det ös och dans och vi fastnade ännu en stund. Men nu behöver vi SOVA!

 


Champagne

Idag syndar jag från min lchf-kost. Dricker champagne minsann! :)

Vackra brudparet:

 


Bröllop

Nu är vi på bröllop!

 


För ett år sedan

För ett år sedan vid denna tid låg jag på BB med världens finaste nyfödda pojke.

Förlossningen var helt hemsk, trodde jag skulle dö på riktigt. Men så låg han där plötsligt på mitt bröst och han var så fin. Han såg ut som sin farfar och han hade så stark röst. Så fort man tog i honom så skrek han jätte högt! Lustigt det där... Han har alltid varit känslig - faktiskt redan i magen.

Om han inte rörde på sej där inne så brukade jag klappa och knuffa lite på ett ben eller nått så hoppade han till direkt! :)

 

Nu är han ett! Tänk vad tiden går!

 

 


2012-08-03

Fredag
 
Utskitet äpple! Det är vad jag känner mej som.
Segade mej upp vid nio och började röja som fan över allt. Det såg så himla städat ut men det var mycket mer att fixa än vad jag hade trott!
Chris skickade jag iväg att handla kalasgrejer och hämta matta och kostym på kemtvätten, samt lämna tillbaka madrasser och kuddar till kusin.
 
 
 
Jag hann precis nästan klart med allt förutom att få upp en madrass på vinden och lägg ut den nytvättade mattan innan svärmor och svärfar ringde på dörren och då var klockan precis tolv!
Men svärrissarna fick stå ut med att jag bytte matta och drog fram dammsugare, dom satt och fikade så gott så jag tror att dom överlevde...
 
 
Sen kom det massor av folk och Eskil fick så himla mycket fina saker! Massa bilar som lät och åkte själv och en bok och en jättefin skydsängel som sitter på hans hylla i hans rum nu. Han fick också fina bokstäver som skriver hans namn som han kan ha på sin dörr.
Eskil sov när alla kom så jag fick väcka honom till slut. Det tog ett tag för honom att vakna till liv men sen var han i full gång med att leka med alla fina leksaker.
Eskil fick en hel åda med kläder av sina kusiner också!
 
 
 
Svärmor hade gjort sallad som hon hade med sej så vi satte oss efter kalaset och åt det.
Sen var det dags att börja åka vidare till nästa äventyr...
 
Picknick vid Nya Varvet med gäster som ska närvara imorgon på Chris kusins bröllop.
 
 
 
Eskil ville mest bara gå och gå... :)
 
Vi var tvugna att gå ganska tidigt även om det hade varit trevligt att stanna. Det hade blivit lite lekar och sånt men vi var... ÄR helt slut.
Kvällen har vi ägnat åt att sitta i soffan och titta på Ernst på tv4 Play och druckit kaffe.
Eskil är också trött. Han har sovit mycket denna dag. Man ser på honom att han tycker att det är skönt att ha fått komma hem. Han blir alldels glad och lycklig. Han somnade hyfsat tidigt. Men han får gärna sova i morgon bitti också. Vi behöver alla få sova ut... Så nu ska jag bara skriva klart detta inlägg och sen ska jag SOOOOVAAA. Imorgon är det bröllop. Ska bli kul. :)
 
När min kusin Sari och hennes familj var här tog vi ner dom fina stolarna som vi ärvt av Chris farmor för att det var så många som behövde ha sittplats. Nu när vi hade kalas så bad jag Chris ta ner bordet också och vi satte om vid fönstret i vardagsrummet.
Det blev jättefint och jag vill ha dom kvar där nu! Jättefint juh!
 
 
 
Har redigerat inlägget från Livrustkammaren och lagt upp fler bilder där också. Gå ner och kika...
Ska fixa dom andra inläggen så småningom också men... NU är det dags för sängen mina fina läsare!
 
Hoppas ni får en bra dag imorgon.
 
Kram till er!

Hemma!

Nu är vi hemma och har hann packa upp och röja en hel del i natt. Idag vid tolv kommer ett helt gäng och firar Eskils ett årsdag! Här är det späckat schema! :D

 

Resan hem var jobbig. Sista biten var inte kul! Eskil var jätte-missnöjd och skrek i högan sky! Men när vi kom innanför dörren blev han glad - och pigg! Överlycklig över att ha fått komma hem! :)

Han visade varenda leksak han ägde och kröp omkring alldeles tokig. Det var gulligt. Sen somnade vi som stockar!

Nu är man mööööör. Trött som attan! Men det ska handlas och hämtas på kemtvätt, städas mer och donas.

Japp, bara att stiga upp!

 

 


På väg hem

Tog en paus på Donken. Jag åt äcklig egenplockad sallad från Ica. Inge go :(

Nu ska vi dra iväg igen. Imorgon e det ettårs kalas!

 


Esko

Eskil är såklart nöjdast om han får krypa runt eller sitta och pilla på maken. :)

 


Tom Tits äventyrspark

Nu har vi matpaus på Tom Tits. Här är jättebra. Massa plats och roliga klurigheter över allt.

Det finns blåsborgar, rutschkanor och hopp och studsgrejer, åkattraktioner och experiment.

 

 

 

 

Sara para

 

 

 

 

 

 

Jag älskar dej Chris

Idag firar vi att vi varit gifta i fyra år.


Tom Tits

Nu är vi på väg mot äventyrslandet Tom Tits. Var dålig i natt, måste ha ätit nått som inte var bra...

Stockholm Hostel där vi bodde var bra. Rekommenderar varmt!

 


Är trött

Satte mej på en parkbänk i solen och vilade. Knökat med folk. Litet och trångt här... Såklart sätter sej en äcklig rökare bredvid mej och börjar bolma! :(


Grönan

Nu e vi på Grönan. Eskil tycker det roligaste här är att krypa på golvet i restaurangen! :)


Livrustkammaren

Massa fina kläder och vagnar! :)

 

 

 

Viktorias klänning från när hon gjorde sin Myndighetsförklaring

 

 

 

Kalle Gustavs kläder från att han var liten knodd.


Väntar

Sitter och väntar utanför Livrustkammaren på resten av familjen som är på Myntkabinettet och kikar på mynt.


Slottet

Nu har vi avverkat slottet. Kollade in skattkammaren och en del av slottet. Snart bär det av mot Grönan. Verkar mörkt på himlen bara...


God morgon!

På väg mot nya äventyr! Idag blir det slottet och Grönan.