Mindre värk...

Kan kosten verkligen påverka kroppen så mycket undrar man och det kan den tydligen om man ska lyssna på alla där ute i cybervärlden.
Jag ville inte testa LCHF av bara den anledningen att gå ner i vikt utan jag har hört väldigt mycket bra om det - dåligt med, men jag vill test och se hur jag mår.
Det bra jag hade hört var att folk som hade ont i magen och var uppblåsta blev bättre av denna kost. Jag har också hört att besvär med fibromyalgi förvann delvis och helt, även ledvärk, migrän och muskelvärk.
Nu läste jag även på nätet att man får mindre PMS besvär och mensvärk.
 
Jag är lite nitisk av mej ibland och fördjupar mej väldigt i en sak. Jag läser allt jag kommer över och frågar dom som gått före, väger för och nackdelar och gör sedan ett beslut och testar. Sedan för lista eller journal över hur det går, letar efter information om just det som händer i mitt ""projekt" just nu.
Jag läser också negativa artiklar och det som är skrivet emot.
 
Det där med att man ska må så mycket bättre på alla möjliga sätt verkar det som, det låter ju bra, men det har jag verkligen tagit med en nypa salt. Om det skulle bli så att man kände sej bättre kroppsligt så skulle det va fantastiskt, men jag tror det när jag själv varit med om det. Det skulle dock passa utmärkt för jag har alltid ont i axlarna, haft uppsvälld mage och jobbig PMS och mensvärk!
Man kan ju testa känner jag så får man se om det hjälper mot annat också än mot att gå ner i vikt.
 
Det jag hittills kan erkänna har blivit "bättre" är min uppspända mage som varje kväll svullnade upp till en gigantisk badboll, som också gjorde väldigt ont. Jag var också väldigt gasig.
Gasigheten och ballongmagen försvann första dagen! Tillfällighet tänkte jag men jag har inte haft det sedan lördags när jag började. Vi får väl se om det kommer tillbaka...
Många sa att det var mjölkmage men jag har inte slutat med mjölk nu utan det finns kvar i min kost, så att det skulle varit mjölk tror jag inte heller.
 
Idag fick jag roliga veckan.
I måndags var jag riktigt grinig och sur och hade varit väldigt gnällig flera dagar innan det också så mitt humör har inte ännu blivit bättre i alla fall innan mens. Däremot har jag inte haft någon värk. Innan har jag haft SÅ himla ont i magen och även varit väldigt svullen. Denna gången uteblev värken i magen. Jag kan kanske vara en aningens svullen men absolut inte lika illa som innan!? Konstigt... Det är jättekonstigt tycker jag.
Skeptisten i mej börjar vackla. Hur kan det va möjligt? På bara några dagar?
Placebo kanske men jag har ju så himla dålig koll på när jag ska ha lingonveckan, dessutom visste jag inte att denna kost skulle va bra för just PMS och mensvärk heller utan fick veta det nu när jag plötsligt hade fått den och jag började googla efter det eftersom jag inte hade haft någon värk.
Innan jag ropar hej så ska jag i alla fall se hur det känns nästa gång och gången efter det... Så det återstår att se! Ville bara skriva detta för det var så märkligt...
 
Japp, Jag fortsätter med min kost så får vi se vad som händer... :)
Skriver nästa gång att jag är glad som en lärka innan mens och inte har jag nån värk i axlarna längre heller och är kärnfrisk! ;) Yeah, I wish! :D Hahah!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där med att mensvärken avtar eller minskar tror jag kan bero på att man kanske annars tillåter sig själv att äta mycket godis, choklad osv.
Man stoppar i sig det man är sugen på och använder gärna mensen som en ursäkt till att svulla lite extra i godsakerna.
Det kan ju i sin tur bidra till att magen strejkar extra mycket, blir uppblåst, ömmar osv.
När man sedan är lite snällare mot sin mage kanske den är lite extra snäll tillbaka?

2012-07-11 @ 08:17:12
Postat av: Gaston

Hur kan du läsa det här? Det finns ju inga bilder!

Svar: Gaston! Låt mej va i fred och läsa min böcker! / Skönheten
kattitingeling


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback