Förtydligande

Okej. Då ska jag förklara.
Tack för era inlägg. I love. Fortsätt gärna. :)

Jag var ganska otydlig. 
Vad som hände var att vi först testade vår maxstyrka. Då gjorde jag massa benböj och utfall. Dagen efter körde vi maxpulstest på spinningcykel vilket också tog på benen. Dagen efter det körde vi intervaller och jag körde på stepmaskin vilket tog som bara den på benen - igen. Jag körde stenhårt tre dagar i rad.
Det var DET man inte skulle göra och hade jag kört bara en dag hade det säkert varit bra med aktiv vila. 
Jag kände dock att mina ben inte tillät mej att ens gå. Jag har väldigt ont och ville vila dom helt. Vi kör nämligen imorgon igen med nya praktiska lektioner på eftermiddagen.

Men jag vill också förtydliga att man som PT har en personlig kontakt med sin kund och han eller hon vet bäst vad som gäller för dej.
Den PT:n har intervjuat dej, tränat med dig och vet hur din kropp fungerar och vad du behöver för att uppnå det du önskar. Lyssna på din PT. Han kommer alltid att veta mer om vad som e bäst för dej.
Olika saker gäller för olika människor/kunder. Alla har olika förutsättningar och det gäller att se till just den kunden, hur är just hon? Vad gjorde hon igår? Hur brukar hennes träning se ut? Vad klarar hon?


Och till Madde:

Jag rekommenderar starkt att du läser på en PT-skola om du vill jobba som det.
Jag vet inte var du bor men här i Göteborg får man inte jobb som det om man inte har en utbildning och licens.
Dom flesta knyter sej till ett gym så att man har någonstans att träna och så kan man marknadsföra sej där till kunderna som kommer dit för att träna pass eller i gymmet.
Jag är inte så orolig. Jag tror att jag kommer att få jobb som PT. Men jag har inge bråttom. Jag har ett fast jobb och jag kan jobba där ett tag till och lite som PT vid sidan av, skaffa mej massa erfarenhet och vana, öva på nära och kära, bygga upp en liten kundkrets sakta men säkert.

När du är PT är inte det inte heller det viktigaste att du vet allt eller är väldigt vältränad.
Du ska veta en hel del ja, men alla kunder är olika och det gäller att du ska nå fram och få en relation först innan du kan hjälpa. Det handlar mest om att skapa relationer och sen kan ni tillsammans börja arbeta.
Du ska kunna visa alla olika övningar som man gör på ett gym men du behöver inte klara av övningen själv. 
Det räcker att du kan framföra hur det ska gå till, det är inte du som PT som ska träna eller visa att du e fräckare än din kund. 
Genomsnittliga åldern för folk som anlitar en PT är 41. Många av dom önskar att börja träna med en PT som är i deras egna ålder. Andra inte. Alla är olika.
Andra kunder som också söker hjälp av en PT är människor som varit skadade och som inte alls är vältränade. Dom flesta som anlitar PT:s är också nybörjare och en stor grupp är seniorer. Många av dessa grupper föredrar att träna med någon som inte är väldigt vältränad. Och andra av dessa föredrar dock det.
Så då är det tur att det finns PT:s som ser ut på alla möjliga sätt! :)
I slutändan måste du som PT och din kund ändå klicka hur ni än ser ut, hur erfarna, vältränade, unga, gamla, bruna, svarthåriga eller orangehåriga ni än må vara. 

Och slutligen:
Det här tror jag. Andra människor tror kanske något helt annat. 
Men det är just det som är tjusningen, att vi alla är olika och tycker så olika. Spännande och intressant! :)
Och så tror jag detta just nu. Man lär sej massa nytt hela tiden. Om ett tag har jag kanske en annan åsikt...

Nu e det dags för sängen. 
Imorgon kör vi igen.

God natt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback