Badrum

Vi anlitade firman Partille Bygg och badrumsrenovering.
http://www.partillebygg.se/
Rekommenderar dom verkligen!
Jag är supernöjd.


Kakel och klinker köpte vi på Göteborgs kakelhus.
Det är storlek 20/20 på både golv och vägg. Klinkers valde vi att lägga i diamantform. Kakel valde vi helvitt för att få det ljusare och se större ut.


Blandare till dusch och handfat och duschmunstycke köpte vi på Hornbach och är av märket Gustavsberg - Oxford.Toalettstolen är inbyggd. Den köpte vi också på Hornbach och är av märket Ifö.


Det finns massa fina toalettstolar men jag ville att så mycket som möjligt inte satt fast i golv så att man kan städa under.


 

Toalettstolen kommer med vit toalettstolslock så vi köpte ett extra svart med softclosing också på Hornbach för att den ska passa in lite mer i den gammaldags stil som vi valde.
Som lock på den inbyggda toaletten har vi lagt resten av bänkskivan som blev över från tvättstugedelen men den är en aningens för kort så vi behövde tyvärr köpa en ny.
Dit valdes en ekskiva som var betsad svart.Ekskivan


Spegelskåp, kommod, handfat och lamporna på sidan av spegelskåpet kommer från Ikea.
Handtagen till lådorna på kommoden sattes inte dit för dom var gräsligt fula - vita plasthandtag så jag köpte nya handtag.
Dessa hittade jag på Claes Olsson.


På en byggvaruaffär sa dom att man inte kan köpa kommod och handfat från olika fabrikat för då kommer dom inte passa ihop. 
Vår byggfirma sa att det var ljug och att allt går, man kan behöva köpa nya extra delar bara för att anpassa.
Om jag vetat hade jag köpt en annan kommod som passar mer med spegelskåp och tvättstugedelen men nu blev det denna för jag ville verkligen ha handfatet från Ikea. Den e jättesnygg.
Kommoden kostade ca tusen kronor på Ikea så jag sparade i och för sig en himla massa pengar. Kommoder kostar svinmycket! Dom jag kollade på kostade mellan sex och åtta tusen! :-O


Inne i spegelskåpet finns ett vägguttag så man kan stå där inne och föna håret tex, eller ladda sin tandborste mm.Tvättstugan är köpt från Ikea.
Jag valde att ha skåp på nedre delen istället för lådor så att jag kan få in så mycket tvätt som möjligt. Vi har fyra barn.Jag valde också att ställa tvättmaskin och torktumlare på varandra i ett torn så jag skulle få två stora skåp där nere istället för att ha en helbänk med tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra och bara ett skåp.


Till torktumlaren beställde vi ett nytt handtag för den hade gått sönder.


Vi behöver mycket förvaring så vi ville ha ett extra vägghängt skåp.
Vi hittade flera på olika byggvaruhus men dom kostade allihop mellan sex och åtta tusen.
Till slut hittade vi ett skåp på Ikea. Den hade fula plastfötter men vi skippade dom och lät hantverkaren fästa upp den ordentligt utan fötterna.
Vi ville också ha ett skåp som hade spegel på framsidan. Perfekt. Då har man helkroppsspegel samtidigt som det gömmer sig ett skåp bakom!Vi valde att sätta på samma handtag som vi har på dom andra skåpen för att få ett mer enhetligt intryck.


Vi satte också på handtag på spegelskåpet ovanför handfatet så att det skulle matcha även om det skåpet inte ska ha nått handtag.


Mitt tänk med hela badrummet är mycket förvaring, lättstädat, kvalitet och snyggt.


Vi valde att ha belysning över arbetsbänk, åtta spottar med dimmer i taket och två klotlampor vid sidan av spegelskåpet.
Dom byggde in alla rör i väggen och la golvvärme. 

Vi köpte också en ny dörr från K-rauta så det skulle bli ett snyggt helhetsintryck.
Handtag till köpte vi på Jula och dom e ganska lika handtagen på blandarna.På Bauhaus hittade vi en väldigt fin serie med toalettpappershållare, krokar, handdukshållare mm.


Serien heter Haceka

Över badkaret valde vi att hänga upp vår glashylla som vi hade sedan innan.
Det är det enda som fick följa med från det gamla badrummet och tvättmaskin och torktumlare.
På hyllan kan man ställa schampot och balsamet när man duschar eller badar.


Världens bästa hantverkare som heter Milos erbjöd sig till och med att måla våran gamla pall så nu är den skinande vit och fin. Så himla bäst!
Jag är evigt tacksam att vi valde just denna firma och det har varit en ära att få lära känna dom fantastiska människor som var här och gjorde vår dröm till verklighet! ❤️Det som återstår är en specialanpassad glasvägg som vi ska ha mellan badkar och kommod. Jag ville ha en som gick hela vägen upp från golv till tak. Den kommer att komma om några veckor.
Annars är badrummet helt klart och jag är mer än nöjd.
Jag älskar alltihop!
Det är helt fantastiskt och jag kan inte förstå att det är sant att vi har ett så fint badrum!!! Evigt tacksam.
Tack, tack, tack! ❤️


Kommentarer
Postat av: Maria

Supersnyggt :)

Svar: Thanx! Vi e så nöjda ❤️
kattitingeling

2016-05-28 @ 22:06:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback