2012-04-15

Söndag

Igår var min gulliga vän Yvonne här och vi tjötade och till halv tre på morgonen! :)
Trevligt.
Det var länge sen man verkligen satt och umgicks sådär och tjöta om allt möjligt, bara jag och en vän, utan gubbe och barn. (Eskil sov ju)

När hon hade gått så var det dags att göra sej i ordning inför sängen och sen kom Chris hem från hans jobb. Så även om jag hade tänkt att gå och lägga mej långt innan han slutade så gick vi och la oss samtidigt.

Eskil är en glader nu.
Han är alltid som gladast på morgonen precis när han har sovit. Nu åker han med sin gåvagn runt, runt från köket till sitt rum och sen ut till vardagsrummet och sen tillbaka till hallen - där vi nu har en GRIND! Fan va skönt!

Det här fyndade jag igår:







Lite av det i alla fall.. Det är kanske 50 -60 plagg.

Sån e jag. Jag tycker det e vansinne att betala 300 för en tröja på POP när du kan få en hel säck på Blocket.
Barnkläder i små storlekar använs inte mer än max en eller två månader heller så det är ju oftast hur fint som helst! Det som inte är hur fint som helst det köper man ju inte! :D Det kan nån annan ta.
Sen köper jag nytt också - sånt som jag känner att jag vill lägga till och inte handla på Blocket. Hans overall till exempel, nån speciell mössa eller nått som jag tycker är fint.
Men jag handlar gärna mössa och overall på Blocket med. Menar att jag i affären handlar till sånt som jag tycker är fint eller nått specifikt - och då kan det lika gärna vara en POP mössa eller nått.
Märkeskläder kan man ju också köpa second hand för övrigt...

Jag har ju jobbat på olika förskolor i 17 år och där ser man vad kläder betyder egentligen.
Ju "rikare" område desto viktigare är det att barnen kommer till förskolan med POP och reima kläder. Skorna ska vara Nike eller nått och barnen kan komma i skjorta mm. Allt ska matcha - strumporna måste vara samma färg som tröjan och helst ska man ha nån fräck schal till eller nån fräck detalj.
Dom kommer till förskolan som modedockor.
Och man ska handla precis det man vill till sitt barn - handla Reima om du vill, det är ju jättebra kvalitet, men när det blir ett tvång för att alla andra har så fina kläder och en statusgrej så tycker jag det är jättesorgligt och jag blir helt tvärt om.
Men jag har ju aldrig riktigt varit så bra på att följa alla normer och jag bryr mej inte så mycket om att passa in.

För mej är det viktigt att mina barn har hela och rena kläder. 
Och Sara och Sofia har också massa ärvt och kläder dom fått men sen har dom massa nytt också och sånt som dom specifikt velat ha, som Saras onepeace:ar tex.

Jag har fått massor av kläder från både höger och vänster och jag är SÅ tacksam. I love! Världens gåva ju. För dom pengarna som jag sluppit köpa nya kläder för har vi kunnat köpa annat och göra massa roliga saker. Små och längre resor och äventyr, upplevelser och annat.

Nu sover Eskil med sin pappa.
Vi ska iväg till Chris bror om några timmar och fira att han fyllt år.

Ha den finaste söndagen!



Våran lilla Gorbatjov


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback