Sofia

Fia Bus

Mitt första barn heter Nora Sofia.
I maj fyller hon 14 år!
Vi kämpade i 2 år för att hon skulle bli till. Jag hade en hormonrubbning i min kropp som gjorde att jag inte "släppte några ägg". Hahah! Hur roligt lät inte det då? Kaka -kaka- jag är en höna!
Till slut fick vi hjälp och det gjordes en fertilitetsundersökning. Jag fick medicin med hög halt av hormoner som var väldigt jobbigt för kroppen och på tredje "kuren" blev hon till. :)
Vilken lycka! Hon var väldigt efterlängtad!
3 dagar före beräknad förlossning kom hon och förlossningen tog 12 timmar.
Som bäbis var hon helt otroligt snäll och hennes ögon var gigantiska och hon hade jättestora tjocka kinder. Dom kallade henne för Betty Boop. :)
Hennes röst var super-pipig och hon var ju het ljuvligt söt och folk stannade på gatan och kommenterade hur söt hon var. Det var hon och ÄR. Hon är jättevacker!





Idag är Sofia fortfarande en lugn och snäll tjej som har mycket humor.
Hon gillar att sitta för sej själv och skapa med datorer eller rita. I julas fick hon en ritplatta av sin mormor och den arbetar hon mycket med. Hon har också skapat en del film och hon ritar helt sjukt bra.
Det hon ritar helst är Manga figurer och människor.





Sofia har några få vänner som hon är superbundis med och som hon har varit vän med sedan hon började den klassen som hennes vänner går i.
Hon älskar att vara hemma och är inte så ofta ute och ränner utan trivs bäst i sitt egna rum där hon får pyssla med sitt.
Ibland vill hon vara med och kolla på nån film eller bara känna att man finns och hon är också väldigt gosig och kramas gäna och sitter bredvid.



Sofia är inte så tjejig av sej och har aldrig brytt sej om varken kläder, hår eller smycken.
En liten nano-sekund-period ville hon ha en maskara som hon mejkade sej med några få gånger och klädde sej i lite tjejiga kläder som hon hade på nått disco.





Nu är hon kortklippt och vill helst ha stora pösiga byxor och en stor T-shirt till.
Hon vägrar att ha på sej kjol eller klänning. Tights och tunika kan hon sträcka sej till när det är jul men där går gränsen! :)



Sofia älskar sin lillebror. Hon vill gärna hålla honom och pussa och krama på honom. NU. När han var liten och nyfödd var hon rädd för honom. Hon sa att han var läskig och stirrade. Antar att det handlade om att hon var rädd för att skada honom eller göra fel.
Ju större han blir desto roligare verkar hon tycka att det är. :)



Hon är en jättefin stora syster till både Eskil och Sara men hon och hennes systern kommer ofta i konflikt. Dom e ju ganska nära i ålder. Ibland blir dom riktigt osams.
Sara vill GÄRNA vara med Sofia men det vill inte Fia.
Nån gång ibland kan dom leka riktigt bra och ibland går dom ut och åker pulka eller gör annat.



Hon kan vara lite loj ibland och glömma av saker. Gympapåsen? Oj... Och lite lat kan hon allt vara också men när man säger till så brukar hon ändå göra som man säger... Det hör väl åldern till kanke.

Fia Bus kallar vi henne även om hon inte e det minsta busig. :)
Lilla fina Fia. Mammas stora tös.

Love


Kommentarer
Postat av: Sari-serkku

Ååh vilken fin text från en väldigt fin mamma om hennes lilla söta Fia! Det var så härligt att jag fick stanna hos er i en månad när Fia var bara en månad gammal. Hon var verkligen världens sötaste bebis jag hade sett! =)

2012-02-16 @ 11:00:41
Postat av: Cecilia

Oj, vad tiden går! Ni har ju jättefina barn men så är du ju rätt så fin själv :)

2012-02-16 @ 19:07:55
Postat av: M-R

Vad lik Fia är Sari-serkku i bilden var hon håller Eskil <3

2012-03-23 @ 22:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback