Ragnar

Finaste fågeln bor på våran balkong. Han har fått namnet Ragnar av Sara.
Förra ägaren lämnade nämligen ett fågelbo som satt på väggen på balkongen och första året hade vi ett fågelpar som bodde i det.
Efter det flyttade det inte in några fåglar. Det var några fåglar som var och tittade men dom tyckte nog det var för störigt med tanke på tanten som kikade i fönstret ibland, hennes man och alla hennes avkommor. Tanten det e jag om du inte förstod det...

Ragnar - han är å söt så man dör. Oj oj va liten och gullig. Och han störs inte alls av tanten och alla avkommorna. Inte ens av hennes man som är ute på balkongen och fotograferar honom och hans fru stup i kvarten. Han verkar nästan helt orädd och han sitter och tittar in på oss på fönsterbläcket. Där står det en lykta och lyktans handtag är Ragnars standardplats. Man kan gå alldeles nära och han bara tittar på en genom rutan.

Men mina kära läsare... Skenet kan bedra.
Ragnar ÄR väldigt söt att titta på. Men tidigt på morgonen vaknar Ragnar och sätter sej på sin plats på lyktans handtag och så öppnar han sin pytte-pyttelilla näbb och drar det pyttigaste andtaget man kan tänka sej och sen visslar han ut det högsta jäkla visselljud som finns på denna planet. Helt fucking otroligt! Han kanske har en megafon inbyggd i den där sjukt lilla pyttiga kroppen? En pyttemegafon?
Oh my God!
Tanten vaknar liksom då... och hon känner att hon bara vill att söta, gulliga, pytte-lilla Ragnar ska dö.
Fyra på morgonen är hon beredd på att införskaffa hagelgevär och skjuta fågel-fan, mata den med arsenik och ta fågelholken och hiva den så långt ögat når.

För tillfället finns det en madrass på golvet i en av tantens avkommors rum och varje morgon klockan halv fem tar hon sitt täcke och sin kudde och får snällt gå in och lägga sej där.

När Ragnar har flyttat ut så ska holken ner.
Nästa sommar får Ragnar och alla andra fåglarna bo nån annan stans. Japp, ingen fågel ska bo på vår balkong i alla fall!

HÄR kan du läsa mer om Ragnar och se bild på honom.
HÄR kan du också läsa om honom, och se bild på hans fru.


Kommentarer
Postat av: Therese

hahhahaa!!! vad roliga ni är ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback