Hijabuppropet

Från Aftonbladet:
"I fredags angreps en gravid kvinna i Stockholmsförorten Farsta. Hon fick sin slöja, hijab, avsliten och gärningsmannen dunkade hennes huvud i en bil så hon svimmade"

Normalt? Vilken jävla idiot. Blir så förbannad.
Kan man inte låta människor bara få göra och vara som dom vill?!

Fortsättning:
"I går uppmanade flera debattörer på Aftonbladet debatt alla "...medsystrar i Sverige – religiösa som icke-religiösa" att idag ta på sig slöja i solidaritet med de muslimska kvinnor som dagligen råkar ut för det islamofoba hatet."

Så det gjorde jag.
La ut en bild på instagram med hashtagen: hijabuppropet och Facebook och responsen var enorm! Många gillade min bild och jag fick flera kommentarer.

Över två tusen människor hade lagt ut bilder på sej själv med sjal på huvudet.

Stoppa rasism nu.

 


Kommentarer
Postat av: Grishink

Du poserar med en religion som du inte tror på, pajas. När du sitter där självupptaget uppfylld framför datorn så hoppas jag att du tänker på alla människor som har fått fly från sina hemländer på grund av islam och alla de kvinnor som INTE VILL ha slöjor men tvingas ha det ändå.

Det måste vara skönt att vara svensk och själv bestämma när man ska ha slöja. Perfekt att ragga Instagramlikes med utan att för den delen riskera att bli hedersmördad när man tar av sig den. Den vita medelklassen förnekar sig aldrig, märker jag. Motbjudande.

http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/19/befria-barn-fr-n-p-tvingad-sl-ja

http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_appropriation


Svar: Självupptagen är jag definitivt. Precis som alla andra.Mina vänner som är starka kvinnor och muslimer väljer en del att inte bära slöja och andra väljer att göra det och dom vill inte bli hånade eller misshandlade för att dom väljer det.
Det är DOM jag poserar självupptaget för och inte dom som tvingas till det.

Jag är inte muslim men jag har levt många år med en man som är det. Vi har två fina flickor och om dom skulle välja själv att bära slöja så önskar jag att dom slipper hån från folk som dej som inte förstår att det finns kvinnor som är stolta för sin slöja, kvinnor som stolt visar upp att de är muslimer.

Jag kan posera med nått annat på huvet för alla dom som tvingas fly för sina liv för att dom inte vill ha slöja, men hijajuppropet handlade inte om dom denna gång.
Allt är inte bara svart och vitt. Det ena utesluter inte det andra.
Bara för att det finns kvinnor som INTE vill bära slöja så betyder inte det att det inte finns kvinnor som vill.

Mitt inlägg handlade om låta alla människor välja för sej själv.
Som jag skrev: Varför kan man inte låta människor bara få göra och vara som dom vill?!
kattitingeling

2013-08-20 @ 00:58:17
Postat av: Tina

Bra sagt Katti! ❤

2013-08-20 @ 10:03:22
Postat av: N

Jag håller med dig, kära Katti -Varför inte bara låta människor få vara, göra och tycka som de vill. Vi lever ju för h-e i en demokrati.

2013-08-20 @ 21:40:46
Postat av: Cattis

Jättebra skrivet! Det är huvudsaken (höhö) att man gör något, att man inte bara låter det hela bero och väntar på att någon annan ska stötta/göra/ordna.

2013-09-02 @ 20:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback