Magsjuke jag ute och sprider smittan?


Det blev visst en debatt om denna spridning av magsjuka, både här och utanför bloggen...
Man ska inte gå ut bland folk när man själv eller nån annan i familjen har magsjuka, annars går det bara runt runt. 
Men jag var sjuk i onsdags, så jag antog att jag inte smittade nu då när jag hade det för länge sen. 48 timmar sa dom på förskolan.
Tyvärr förstod jag inte att jag var "magsjuk", eftersom jag hade så lindriga symptom och för att jag har haft problem med min mage så jag fattade inte att det var det jag hade. Jag har inte gått in i detalj hur min mage är här på bloggen och har inte så stor lust att göra det heller men i alla fall så har den krånglat som bara den.
Nu är det bättre, helt bra faktiskt.

Jag var först med att bli smittad oxå så det var först efteråt när jag såg att alla andra hade liknande symptom som jag förstod att det var det.
Annars brukar jag bli smittad sist av alla och bara lindrigt. Det drabbar mej inte så hårt som dom andra i familjen. Kanske för att jag byggt upp ett starkt immunförsvar när jag jobbat så länge med barn? Vet ej varför annars...

Så nu har vi rett ut detta med magsjukan och smittan - hoppas jag.
Om man haft det själv så smittar man ingen annan efter 48 timmar, har jag lärt mej även om nån annan i familjen blir sjuk efter mej...
Om det skulle vara på det viset, så ber jag om ursäkt om jag smittat någon.

Kommentarer
Postat av: N

Varje dag man går utanför dörren utsätter man sig för risken att bli smittad av både det ena och det andra. Tycker det är lite väl långsökt att påstå att någon namngiven person i ens närhet skulle vara den skyldiga/skyldige till att man själv ev skulle bli smittad av nånting.

2014-03-24 @ 23:45:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback